Mesajul zilei

08/07/2022 - PREȚUL IRRESPONSABILITĂȚII

Fiii lui Zedechia au fost înjunghiaţi în faţa lui, apoi lui Zedechia i-au scos ochii, l-au legat cu lanţuri de aramă şi l-au dus la Babilon.

2 Împăraților 25.7

Ultimul împărat al lui Iuda, Zedechia, a plătit un preț mare pentru că nu a păzit poruncile. Cine se uită la atitudinea sa și a oamenilor săi o va compara cu cea a bețivilor, care nu pot vedea pericolul în care se află. Astăzi, am văzut apărând o doctrină foarte periculoasă, care spune că omul odată mântuit, este mântuit pe vecie. Pentru acești exageratori ai harului, exemplele biblice par a fi demodate.

Păcatul îi orbise atât de mult pe locuitorii lui Iuda, încât au refuzat avertismentele Celui Preaînalt. Ieremia a fost mișcat până la lacrimi când a insistat să lase ușa larg deschisă. Din păcate, vocea lui a fost batjocorită, dar profeția sa s-a împlinit așa cum a fost vestit. Nu vă încredeți niciodată într-un concept, chiar dacă acesta a fost emis de predicatori renumiți. Urmați Cuvântul, căci se va întâmpla așa cum spune Autorul Bibliei.

Cei care sunt dedicați Domnului plătesc de obicei scump pentru că spun adevărul. Cum s-a întâmplat cu Ieremia, tot așa se va întâmpla și cu cei care sunt credincioși Sfintelor Scripturi. Dacă mulți îți întorc spatele, nu te supăra, ci fii un împlinitor al poruncii. Evanghelizarea lumii ar putea fi mai avansată dacă mulți „creștini” ar asculta chemarea sfântă și ne-ar ajuta. Însă, deoarece mesajul nostru îi deranjează, gândesc diferit.

Înfrângerea dinaintea caldeenilor s-a întâmplat pentru că nu au fost atenți la ceea ce spunea Domnul. Astăzi, diavolul i-a biruit pe mulți mântuiți pentru că au disprețuit Cuvântul, care ar fi fost un scut de foc în jurul lor. Nu este mic numărul celor care pretind că sunt slujitori ai lui Dumnezeu, dar cărora nu li se răspunde niciodată rugăciunilor. Ei nu știu că, dacă ar primi poruncile și le-ar păzi, ar avea dragostea Tatălui și a Domnului Isus lucrând în ei. Este profitabil să fii credincios.

După cum a fost prezis, fiilor regelui li s-a tăiat capul înaintea lui. Ce priveliște macabră au văzut ochii săi! Probabil că și-a adus aminte de avertismentele profetului, dar era prea târziu. Bogatul din Hades a deschis ochii și a văzut ce prost a fost, căci a încercat să se tocmească pentru a-și diminua suferința, dar nu a reușit; și-a adus aminte de frații săi și a văzut că, inevitabil, vor ajunge în acel loc, dar nici lui nu i s-a răspuns (Luca 16,22-31). Acum este timpul să iei hotărârea cea dreaptă!

Regelui care refuză să vadă ce îi arată Dumnezeu i se va scoate ochii din cauza urii dușmanului. După ce diavolul a tăiat capul tuturor copiii săi, Zedechia a văzut ura babiloniană revărsându-se din proprii lui ochi. Cine cade în robia veșnică nu va mai vedea lumina vieții. Dar de ce să credem mesajul bun, care garantează că cei mântuiți nu își vor pierde niciodată mântuirea, când Isus a spus că numai cei care perseverează până la sfârșit vor fi mântuiți? Scăpa de mesajul stricat.

Călătoria împăratului orb și fără copii până-n Babilon a fost foarte dureroasă, pentru că picioarele i-au fost legate cu două lanțuri de aramă. Cât timp a durat, câtă durere și câte răni i-au făcut nu mai conta. Acum, ca sclav, a fost dus pe pământul pe care ar fi trebuit să-l cucerească și să-l stăpânească. Și despre tine, ce oare se va spune?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!