Mesajul zilei

11/07/2022 - POSTURA OMULUI ÎN DUMNEZEU

Moise a chemat pe Iosua şi i-a zis în faţa întregului Israel: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te. Căci tu vei intra cu poporul acesta în ţara pe care Domnul a jurat părinţilor lor că le-o va da şi tu îi vei pune în stăpânirea ei.

Deuteronom 31.7

După ce a auzit de la Domnul că nu va intra în Canaan, Moise a arătat că face lucrarea lui Dumnezeu, și nu a lui. Este important să fii un bun slujitor, ascultând de instrucțiunile Tatălui. Chiar dacă porunca din Ceruri vă surprinde sau vă face vreun rău, nu o respingeți niciodată. Cel Preaînalt știe să-i pregătească pe cei pe care îi va folosi în viitorul apropiat. Indicațiile Sale sunt pentru învățarea noastră.

În acele zile, de dragul lucrării Sale, Creatorul l-a ales pe Iosua, și nu pe Gherșom și Eliezer, fiii lui Moise. Ce frumos ar fi dacă toți conducătorii ar lăsa pe Domnul să facă alegerea! Chiar dacă omul a început o lucrare și crede că prin efortul său a făcut acea lucrare, adevărul este că Dumnezeu a fost milostiv cu el, folosindu-l.

Moise a arătat că nu are resentimente și, înaintea întregului Israel, a transmis sfatul Celui Preaînalt oricui îi va urma. Dacă nu ar fi făcut asta, ar fi displacut lui Dumnezeu. În lucrarea sfântă, suntem simple unelte ale Celui Atotputernic și, la sfârșitul misiunii noastre, trebuie să-I aducem slava cuvenită pentru această generozitate și iubire.

Iosua a fost îndemnat să se străduiască și să se însuflețească. Aceasta este o îndemnare care servește tuturor. În sarcina pe care ți-a dat-o Dumnezeu, nu vei face mare lucru dacă nu o iei în serios, străduindu-te din greu și trăind în mod sfânt. Cei care nu se îngrijesc de mărturia lor și se lasă înșelați de minciunile dușmanului, se vor afla într-o bună zi în fața tronului alb și, atunci, nu vor găsi explicații pentru atitudinile lor rele.

Iosua a auzit de la conducătorul său că poporul va intra în țara desfătării pentru a împlini promisiunea Domnului. Fiecare pastor trebuie să fie conștient de acest fapt, căci ceea ce Dumnezeu a hotărât pentru Biserica Sa include turma care i-a fost încredințată. Cel Preaînalt emite o hotărâre când ne cheamă să-I facem lucrarea. Prin urmare, nu accepta niciodată că, în adunarea ta, membrii să fie excluși, ci să fie tratați și îndreptați cu dragoste.

Urmașul lui Levi, fiul lui Amram și al lui Iochebed (Numeri 26:59), părinți care nu se temeau de Faraon și și-au ascuns fiul timp de trei luni, s-a dovedit credincios Celui care îl chemase să conducă poporul. Dând misiunea lui Iosua, Moise a spus că succesorul său îi va face pe israeliți să moștenească Țara Făgăduinței. Ce exemplu frumos de resemnare ne-a dat! Lucrarea este a Domnului și numai de El ar trebui să fie condusă.

Iosua a acceptat mandatul și a condus Israelul în Canaan. Primește și asumă-ți apostolia care ți s-a dat, pentru că, pentru a o îndeplini, este necesar să asculți chemarea de Sus. Spune „da” Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!