Mesajul zilei

12/07/2022 - IMPORTANȚA CIRCUMCIZIEI

Domnul, Dumnezeul tău, îţi va tăia împrejur inima ta şi inima seminţei tale şi vei iubi pe Domnul, Dumnezeul tău, din toată inima ta şi din tot sufletul tău, ca să trăieşti.

Deuteronom 30.6

Copiilor lui Israel li s-a tăiat trupul împrejur, fapt care a fost poruncit de Domnul la acea vreme, înainte de venirea lui Isus. Această procedură a fost similară cu tipul de tăiere împrejur care se face astăzi în sufletul omului când suntem convertiți (Ioan 1:12; Efeseni 1:13). Cea dintâi a fost, însă, tranzitorie, în timp ce a noastră este veșnică. Pentru bătăliile duhovnicești pe care le ducem împotriva forțelor întunericului, vechiul ritual nu este bun, pe când cel actual este esențial; altfel, nu vom reuși în lupta împotriva răului.

Lupta noastră nu este trupească, ci spirituală și, cu fiecare ispită pe care o învingem, punem vrăjmașul sub picioarele Domnului. Fiecare chemare de a fi mântuit și, prin extensie, orice membru al Trupului lui Hristos trebuie să poată reprezenta pe Cel Preaînalt. Suntem reprezentanții Raiului, care fac pe oameni să ieie în stăpânire Țara Făgăduinței și, prin urmare, avem nevoie de acest semn în suflet.

Vom putea să iubim pe Domnul din toată inima și tot sufletul numai dacă sufletul ne-a fost tăiat împrejur. A iubi pe Dumnezeu înseamnă a-I primi și păzi poruncile, care ar trebui să ne fie scopul principal al vieții atunci când suntem mântuiți. Numai așa vom putea să împlinim ceea ce ni s-a poruncit și să ne bucurăm de iubirea Tatălui. Nu vezi și nici nu simți când se face această lucrare, dar prin credință trebuie să crezi că a fost realizată.

Domnul știa importanța acestui lucru, altfel nu-L putem iubi și, prin urmare, nu vom fi iubiți de El sau de Isus (Ioan 14:21); astfel, nu ne vom bucura de viața plănuită de Tatăl copiilor Săi. Asta este tot ce ne trebuie pentru ca toate situațiile să ne fie prielnice, pentru a ne bucura de sănătate și sufletul să ne fie bun (3 Ioan 1,2). Circumcizia este o parte intrinsecă a mântuirii noastre.

La bărbații israeliți, tăierea împrejur se făcea în trup, dar astăzi, la cei mântuiți de Isus, această procedură se face în duh. La israeliți era un semn care îi distingea ca slujitori ai lui Dumnezeu; în cazul nostru, ni se dă statutul de copi ai Săi. Când mai mulți oameni au fost luați captivi într-un război, era suficient să li se verifice trupul pentru a ști dacă existau sau nu evrei. Astăzi, datorită acestui semn, suntem recunoscuți atât de îngeri, cât și de demoni, ca aparținând poporului lui Dumnezeu (1 Petru 2:9).

Această lucrare este făcută de Domnul, dar întrucât tot ceea ce El face și ne poruncește să facem trebuie să fie primit prin credință, trebuie să credem că am primit acest semn și să acționăm cu deplina certitudine că Îl putem iubi și trăi conform condiţiilor revelate de Scripturi. Fiecare om mântuit are acest semn și, prin urmare, nu există niciun motiv să tremure în fața vreunei încercări.

Crede că l-ai primit în procesul mântuirii și, prin urmare, poți iubi pe Dumnezeu – să primești și să păzești poruncile, precum și să fii iubit de Tatăl și de Hristos. În plus, te poți bucura de viața oferită de El – care include vindecarea răului, izbăvirea de orice viciu sau păcat, cât și de împlinirea ta deplină în credința în Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!