Mesajul zilei

13/07/2022 - A UMBLA ȘI A TRĂI PRIN DUH

 Dacă trăim prin Duhul, să şi umblăm prin Duhul.

Galateni 5.25

Orice mântuit și-a răstignit trupul cu patimile sale de orice fel și cu dorințele sale nestăpânite și nu mai trebuie să-și facă griji pentru poftele trupești sau să le acorde atenție. Cei care au decis să creadă în Isus pot trăi libertatea pe care El a cucerit-o pentru ai Săi. Acum, eliberați din mâinile vrăjmașului, putem sluji lui Dumnezeu fără teamă și fără vină.

Greșeala de a-ți împlini dorințele cărnii este enormă, pentru că oricine acţionează în acest fel este stăpânit de diavol, care a fost biruit de Mântuitor. O astfel de persoană este mereu deschisă atacurilor celui rău, care vrea cu orice preț să fie din nou stăpân pe viața sa, prindu-i mântuirea. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla celor răscumpărați de Domnul este să se lase implicați de duhul greșelii.

Cei care au fost mântuiți au două opțiuni: să umble în Duhul și astfel să nu-și împlinească dorințele cărnii, sau să umble în trup și să experimenteze tot felul de eșecuri și suferințe. Carnea este puternică asupra celor care nu se supun Duhului. Prin urmare, este bine să fii atent, pentru că Scripturile avertizează că un blestem fără cauză nu se împlinește (Proverbele 26:2). Cine nu ascultă de glasul Domnului trăiește poticnindu-se în viață. Hotărăște să umbli mereu în Duhul.

A umbla în Duhul lui Dumnezeu înseamnă a trăi potrivit ceea ce ne este revelat în Scripturi. El este cel care ne descoperă tot ce a fost spus de Cel Preaînalt. A urma dorințele cărnii înseamnă a suferi numai înfrângeri, chiar de ești „credincios evanghelic”. De fapt, viața cu Hristos nu are nimic de-a face cu practicile religioase; este vorba de supunerea față de orânduielile Cuvântului. Nu este posibil să cedezi cărnii și să fii în Duhul în același timp.

Ascultând de îndrumările Duhului, omul află ce este mai bun în Dumnezeu, care devine Domn al vieții sale, și nu este niciodată biruit de vreun rău. Cei care fac asta diferă de ceilalți în toate privințele, pentru că pentru ei nu există mustrare sau înfrângere. Copiii lui Dumnezeu nu trăiesc în conflicte sau neîncredere, ci cunosc cu adevărat promisiunile Domnului, triumfând mereu.

Cu siguranță, nu există nicio condamnare pentru cei care sunt în Hristos și acționează după Duhul Sfânt (Romani 8:1). Cei care împlinesc îndrumările Domnului ies în evidență ca biruitori. Cei mântuiți veghează și se roagă și, prin urmare, sunt păziți de însuși Dumnezeu, care este credincios și drept, împlinitor a ceea ce a promis (Evrei 10.23). Vezi cum stai și, dacă nu te-ai bucurat de viața plină de belșug, este timpul pentru o schimbare.

Cine umblă în Duhul este folosit în darurile dumnezeiești, după voia lui Dumnezeu. Un astfel de om este o binecuvântare pentru toți cei din jur și nimic rău nu-l poate atinge. Imunitatea revelată în Psalmul 91.10 este prezentă în viața celui care locuiește cu adevărat în ascunzătoarea Celui Preaînalt (v. 1).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!