Mesajul zilei

16/07/2022 - INIMA ÎȚI CLOCOTEȘTE

Tu eşti cel mai frumos dintre oameni, harul este turnat pe buzele tale, de aceea te-a binecuvântat Dumnezeu pe vecie.

Psalmi 45.2

După ce a spus că inima îi clocotea plină de cuvinte fermecătoare (v. 1), iar limba îi era ca pana unui scriitor iscusit, psalmistul a făcut o afirmație foarte importantă, și anume că harul fusese turnat pe buzele Domnului. Aceasta înseamnă că atunci când Cuvântul ți se dezvăluie și simți ungerea peste tine, trebuie să-ți asumi ceea ce îți dă Tatăl, ca să fie turnat și pe buzele tale.

Atunci, în acel moment, vor fi create în duhul tău cuvinte frumoase, care te vor face să vorbești ca Hristos în zilele slujirii Sale pământești. Pe măsură ce spui aceste cuvinte, vei face ceea ce a făcut El. Cu ele, poți să vindeci pe bolnavi, să eliberezi pe cei asupriți, să alungi duhurile rele și să fii folosit în alte mari lucrări ale Domnului. Cuvintele tale minunate vor schimba viața multor oameni.

Este aproape de necrezut că există oameni ale căror inimi clocotesc de cuvinte frumoase, dar nu le exprimă așa cum a făcut Învățătorul. Cine are o inimă care arde de focul lui Dumnezeu nu poate reține manifestarea Duhului Sfânt. Când focul arde înăuntru, dacă cel mântuit nu face nimic pentru cei în suferință, va trebui să dea socoteală Creatorului. Cuvântul de pe buzele tale va face din tine un om minunat.

Poți face multe pentru Împărat și pentru tine însuți. Nu este greu să fii folosit de Dumnezeu, căci El merge mereu înaintea ta pentru a dărâma zidurile și deschide cărările. Semnul că a sosit momentul să acționeze este clocotirea minunată a cuvintelor care are loc în cei care cred ceea ce li se spune. Cu toate acestea, nu uita niciodată că trebuie să umbli prin credință, nu prin voința omului.

Vezi dacă ai irosit prilejul de a face ceva față de Împăratul cel veșnic, dacă ai vorbit despre motivul venirii Sale, despre lucrarea pe care El a făcut-o pe Golgota, despre învierea și despre slujirea Sa în dreapta Tatălui. Ai propovăduit oare despre puterea Numelui lui Isus și despre lucrarea Sa în viața tuturor celor care cred? Nu sta tăcut, deoarece acest lucru va face ca iadul să preia controlul asupra situației.

Limba ta te poate face un slujitor ascultător. Înțelegând ceea ce este scris și crezând în Scripturi, împlinești revelația ce ți s-a dat. Așadar, nu spune niciodată cuvinte negative, fără de nădejde și nici nu scorni minciuni. Gura ta trebuie să vorbească numai despre ceea ce este consemnat în Cartea Sfântă. Cine vorbește în dezacord cu textul biblic va suferi, pentru că s-a lăsat folosit de diavol.

Binecuvântarea primită este pe vecie și te va face un erou al credinței, atâta timp cât o mărturisești înaintea ispitei. Hotărăște acum să fii cel pe care te-a plănuit Dumnezeu să fii și apoi mărturisește-ți moștenirea în Hristos. Cel Preaînalt îți așteaptă hotărârea.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!