Mesajul zilei

20/07/2022 - ZIUA IZBĂVIRII NOASTRE

Scoală-te, Doamne, ieşi înaintea vrăjmaşului, doboară-l! Izbăveşte-mă de cel rău cu sabia Ta!

Psalmi 17.13

Rugăciunea lui David a fost prin revelația Domnului și a fost auzită de El în ziua în care Isus l-a învins pe diavol pe cruce. Astfel, am fost scăpați din strânsoarea sa și, în același timp, primiți în Împărăția Fiului lui Dumnezeu. Ca cetăţeni ai Cerului, nu trebuie să ne temem de ameninţările celui rău, căci primind mântuirea oferită de Cel Preaînalt, am fost aşezaţi cu Hristos în locurile cereşti (Efeseni 2:6). Suntem pe vecie mântuiți de puterea răului.

Poziția noastră duhovnicească a cauzat lui Isus o mare suferință. După cum știm, El a fost Dumnezeu ca Tată și, pentru a veni în această lume ca să ne izbăvească de moarte – firea lui Satana – a trebuit să renunțe la puterea Sa sfântă, să ia forma noastră și, ca om, să plătească prețul răscumpărării noastre. Pe cruce, El a cunoscut moartea de două ori, fiind despărțit de Dumnezeu, care este moartea duhovnicească, și apoi moartea trupească. Din cauza păcatelor noastre, El a fost despărțit de Tatăl!

Când Isus, încă pe cruce, a fost despărțit de Tatăl, El a trăit pogorârea în iad. Demonii s-au bucurat de prezența Lui, dar nu știau ce va face El acolo. Astfel, Mântuitorul nostru s-a luptat cu diavolul, luând acestei ființe ticăloase drepturile noastre și suferind toate neputințele noastre, durerile, nelegiuirile, fărădelegile și pedeapsa care ne aduce pacea (Isaia 53,4,5). Numai după ce totul a fost desăvârșit, Domnul Isus a putut striga biruința Sa și Și-a predat duhul Său în mâinile Tatălui (Luca 23:46). În cea de-a treia zi, Duhul Sfânt a intrat în tărâmul morții și a înviat trupul lui Hristos. Ori, puterile întunericului nu se așteptau la o asemenea lucrare, fiind înfrânte și făcute cu totul de rușine (Coloseni 2:15).

Domnul s-a ridicat din morți și a înviat. Această lucrare este de mare importanță pentru noi, pentru că am fost înviați împreună cu El (Efeseni 2:5, 6). Ceea ce a cunoscut Isus biruind împărăția răului, vom cunoaște și noi de credem în El. Tot ceea ce a făcut El a fost „pus pe seama noastră” și, din cauza jertfei Sale, nu mai suntem niște bieți păcătoși, ci neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos.

Isus l-a închis pe vrăjmaș, punându-l cu totul sub puterea Sa. Deci diavolul nu mai poate merge făcând ce vrea. În ceea ce ne privește, suntem făcuți autorități, în Numele lui Isus, pentru a alunga faptele rele și scoate demonii din cei atacați. Victoria noastră asupra forțelor întunericului este completă. Din acest motiv, nu trebuie să lăsăm niciodată ca nimic din partea vrăjmașului să se atingă de noi.

În lucrarea de pe Golgota, Isus l-a răsturnat pe diavol din poziția pe care o luase lui Adam, ceea ce îi îngăduia să se poarte ca și cum ne-ar fi stăpânit. Mântuitorul l-a lipsit cu desăvârșire de această capacitate, făcând din robie roabă și, în același timp, dând daruri oamenilor (Efeseni 4:8). Astăzi, oricine este liber de a lua decizia de a nu-i sluji celui rău și de a trece de partea binelui. Munca făcută de noi a fost extraordinară!

Prin sabia Duhului, Cuvântul, Domnul ne-a scăpat sufletele din mâna acestei ființe rele și nelegiuite. Astăzi, fiind în Hristos,nu trebuie să ne supunem voinței diavolului. Astfel, renunță la tot ce este rău în sufletul, trupul sau duhul tău. În Numele lui Isus, tu vei hotărî ce vei fi sau ce vei avea. Aleluia!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!