Mesajul zilei

23/07/2022 - FAPTE ZADARNICE

„Ascultaţi lucrul acesta, casa lui Iacov, voi, care purtaţi numele lui Israel şi care aţi ieşit din apele lui Iuda; voi, care aţi jurat pe Numele Domnului şi care chemaţi pe Dumnezeul lui Israel, dar nu în adevăr, nici cu neprihănire!

Isaia 48.1

Din spusele Domnului, este evident că nu contează volumul vocii celui care vorbește în Numele Său, ci mai degrabă cum îi este inima. Cei care nu sunt fideli în a sluji Celui Preaînalt vor descoperi că au disprețuit singura putere capabilă să le schimbe viața, să le vindece bolile și să le rezolve problemele. Ispitele nu vor birui niciodată pe cei care sunt întăriți și sfințiți cu toată ființa lor - duh, suflet și trup.

Există multe dogme religioase învățate și practicate de poporul lui Dumnezeu. Însă, ceea ce este cel mai rău este că lucrurile zadarnice au primit aplauzele și sprijinul oamenilor care pretind că sunt creștini. Oricine face lucrarea Domnului în trup sau în minciună, va descoperi mult mai devreme decât crede că a pierdut enorm. Cel Preaînalt îi poate folosi doar pe cei care nu sunt dăruiți păcatului. Mai mult decât atât, numai cei care cred în Isus sunt cu adevărat feriți de ispită.

Poți determina ce vrei, dar vei reuși doar dacă inima îți este curată și unsă de Cel Atotputernic. A fi în comuniune deplină cu Domnul te evidențiază în luptele vieții; astfel, puterea sfântă nu se lovește de nicio piedică pentru a-și îndeplini ordinele în Numele lui Isus. Dumnezeu nu părăsește pe nimeni care s-a împăcat cu El și Îi slujește fără abatere, ascultând de Cuvântul Său.

Toate faptele noastre trebuie să vină de la Dumnezeu, pătrunzându-ne în inimi prin revelația dată de Duhul Sfânt prin Cuvânt. Astfel, pe măsură ce urmăm aceste sfaturi, nu vom face nimic în zadar nici măcar o singură dată. Prin urmare, numai cel care împlinește determinările Domnului va avea succes așa cum i se spune. Acest om va dovedi cât de bine este să nu fii influențat de niciun rău.

Nu fă nimic de la sine! Dimpotrivă, împlinește ceea ce Dumnezeu îți arată în Scripturi; astfel, nu-ți vei pierde timpul cu ceva neadevărat. Cine nu acordă atenție Cărții Sfânte, când este atacat de diavol, nu va ști să se elibereze de legăturile rele. Este bine să asculți de ceea ce ți s-a poruncit, căci așa vei scăpa de cursele celui rău și vei fi pe placul lui Dumnezeu.

Cine a fost chemat să facă parte din Trupul lui Hristos și execută poruncile, crezând în promisiuni, nu va fi stăpânit sau cucerit de forțele infernale. Pe lângă credința în Isus, care ne dă puterea de a anula lucrările întunericului, Dumnezeu cere ca noi să trăim departe de păcat; astfel, suntem eliberați din strânsoarea vrăjmașului.

Nimic nu este mai bun decât să amintești de Dumnezeul lui Israel în adevăr și cu neprihănire, pentru ca în inimile noastre să nu existe răutate, ci doar dragoste pentru Cel Preaînalt și pentru aproapele nostru.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să fie cu voi!