Mesajul zilei

24/07/2022 - ÎNȚELEPCIUNEA LUI DUMNEZEU

Tot Israelul a auzit de hotărârea pe care o rostise împăratul. Şi s-au temut de împărat, căci au văzut că înţelepciunea lui Dumnezeu era în el, povăţuindu-l în judecăţile lui.

1 Împăraților 3.28

Domnul a poruncit lui Israel să asculte de legile și judecățile Lui, să le împlinească și să le ducă la îndeplinire. Astfel, acesta avea să intre și să stăpânească pământul care i-a fost promis. Canaan simbolizează Evanghelia și, dacă vrem să o aprofundăm și să ne-o însușim, suntem îndrumați cum să procedăm. Oricine respinge sfatul Domnului este în afara Noului Legământ, în mâinile vrăjmașului.

Israeliții nu aveau voie să adauge nimic la Cuvânt, și nici să scoată ceva din el; dacă ar fi făcut așa ceva, nu ar fi putut păzi poruncile. Nu este drept să scornim legi aparent „drepte” sau „bune”, pentru că, pe lângă faptul că nu sunt de nici un folos, vor face rău oamenilor. În cartea Apocalipsa, Domnul se ocupă de acest lucru (Apocalipsa 22:18) și confirmă că celor care acționează în acest fel li se retrage o parte din binecuvântare și sunt doborâți de plăgi.

Un exemplu de abatere a avut loc la Baal-Peor, când Balaam i-a învățat pe moabiți să pună capcane de poticnire înaintea copiilor lui Israel. Aceștia au reușit să-i ispitească pe mulți dintre ei prin practici sodomite sau împotriva firii. Astăzi, același lucru se va întâmpla și cu cei care se complac în desfrânare. Nimic din ceea ce se abate de la legea firească a căsătoriei nu este permis copiilor Domnului.

Cu toate acestea, cei care s-au pocăit și s-au dus la Cel Atotputernic au fost iertați și au trăit mai departe. La fel se va întâmpla și astăzi cu cei care sunt implicați în practici sexuale păcătoase. Dacă îi ceri iertare lui Dumnezeu, vei fi iertat și nu vei fi lăsat în voia vrăjmașului. Fără îndoială, sunt mulți oameni care suferă în mâinile diavolului din cauza purtărilor lor fără temei biblic.

Învățăturile Scripturii trebuie să fie practicate în Evanghelie, țara în care locuim. Nu putem adopta practicile moabiților și canaaniților sau ale altor popoare, care, din cauza încăpățânării de a acționa greșit, au fost luați din locul pe care l-au ocupat timp de secole. Ori, al Domnului este pământul și cu tot ce este pe el, lumea și cei ce o locuiesc (Psalmi 24:1). Cei neascultători vor vedea că nu este bine să-l sfidăm pe Cel Preaînalt!

Cuvântul ne poruncește să păzim legile – un set de legi, judecăți și precepte create de Dumnezeu și revelate în Cuvântul Său, pentru că ele sunt înțelepciunea și înțelegerea noastră. Cei mântuiți trebuie să se străduiască să le cunoască și să le păzească. Trebuie să fim sfinți, căci Domnul este sfânt (1 Petru 1:16). Cine nu ia în seamă glasul lui Dumnezeu trebuie să se pregătească să sufere în mâinile celui pe care l-a ales să-i fie stăpân, diavolul.

Astfel, vom vedea că Cel Preaînalt este diferit de „dumnezeii” religiilor. Mai mult, vom fi măreți în prezența Lui și El va lucra în numele nostru de fiecare dată când Îl chemăm. El a promis că va fi cu cei mântuiți și că va fi Dumnezeul lor. Cei care urmează poruncile sfinte vor vedea cât de bun și milostiv este Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!