Mesajul zilei

25/07/2022 - DUMNEZEU VREA SĂ TE BUCURI DE BELȘUG

Dar dacă a dat Dumnezeu cuiva avere şi bogăţii şi i-a îngăduit să mănânce din ele, să-şi ia partea lui din ele şi să se bucure în mijlocul muncii lui; acesta este un dar de la Dumnezeu.

Ecclesiast 5.19

Dumnezeu a făcut dintr-un singur om milioanele de oameni care sunt astăzi în lume. Diferența dintre ei nu este doar de rasă, ci și de felul în care trăiesc. În timp ce îi avem pe cei care se bucură de bine și de ce este mai bun, sunt mulți alții care abia supraviețuiesc, fără să se bucure de ceea ce Domnul a permis omului să descopere sau să realizeze. De ce oare trăiesc oamenii în afara binecuvântărilor când toată lumea le poate avea? De fapt, ceea ce îi ține departe este faptul că unii au credință și alții nu.

Cei care ascultă de Cel Preaînalt sunt iubiți de El (Ioan 14:21). De aceea, trebuie să predicăm Evanghelia în întregime, făcându-i pe toți să înțeleagă că nu există oameni privilegiați sau neglijați de Dumnezeu. Domnul ne cere doar să credem în Cuvântul Său, pentru a-I vedea slava lucrând în folosul nostru. El caută întotdeauna pe omul care Îi este credincios, pentru a-i da acestuia ceea ce El a plănuit pentru cei care Îl iubesc.

A fi iubit de Tatăl ceresc înseamnă că El își va împlini promisiunile în viața celor care Îl cinstesc. Cu aceste cuvinte, putem înțelege de ce mulți nu reușesc să prospere, și nici să primească alte daruri. Cei neinteresați să învețe și să se supună poruncilor sfinte nu vor primi nimic de la Cel Atotputernic.

Dumnezeu are avere și bogății, dar El îi binecuvântează cu astfel de binecuvântări doar pe cei care corespund planurilor Sale. Pentru aceasta, este necesar să înțelegem și să punem în aplicare poruncile Domnului. În acest fel, credinciosul deschide calea lucrării sfinte în viața sa. Cei care se străduiesc să respecte poruncile Celui Atotputernic vor vedea că atunci când împlinesc poruncile, El îi va binecuvânta. El a dat legile; depinde doar de noi să le respectăm.

A fi îmbelșugat este bine, dar asta nu rezumă tot ce poate da Dumnezeu. De asemenea, este în zadar să ai bogății și avere de nu profiți de ele. Cei ascultători vor dovedi că a meritat să se fi dedicat îndeplinirii misiunii ce le este destinată, pentru că, pe lângă faptul că prosperă, vor trăi fiecare râduială a Tatălui. Cei care se supun Celui Preaînalt văd cât de mult i-a ajutat El să se poată bucura de munca lor.

Să nu-ți iei mâna de la porția dată de Tatăl. Procedând astfel, Îl vei onora și astfel vei fi mult binecuvântat. De ce să disprețuiești darul lui Dumnezeu? Este bine să ne amintim că darurile Domnului sunt irevocabile (Romani 11:29). Dacă cineva a primit darul prosperității, dar a dat faliment, se poate ridica din nou.

Hotărârea de a sluji Celui Preaînalt sau a se lepăda de El îți va marca viața pe vecie. Din acest motiv, alege să faci voia Lui. Cu siguranță, vei vedea că a fost deosebit de profitabil faptul de a respecta poruncilor Creatorului și de a te dedica împlinirii lor. La urma urmei, credincioșii nu vor înceta niciodată de a fi răsplătiți de către Tatăl cel veșnic.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!