Mesajul zilei

26/07/2022 - STAȚI TARI ÎN CREDINȚĂ

Nu doar că am avea stăpânire peste credinţa voastră, dar vrem să lucrăm şi noi împreună la bucuria voastră, căci staţi tari în credinţă.

2 Corinteni 1.24

Dumnezeu l-a creat pe om și l-a făcut suveran peste toate făpturile, dar când a păcătuit, a fost despărțit de Domnul, fiind stăpânit de vrăjmașul căruia i-a fost gata să-i slujească de bună voie. Astfel, a devenit supusul diavolului. Aceasta a durat până la venirea lui Isus, când am fost mântuiți și cu stricăciunile refăcute.

Lucrarea realizată de Mântuitorul pe Calvar nu a fost o peticire, ci re-crearea vieții noastre. Odată cu căderea, ne-am pierdut autoritatea, demnitatea și suveranitatea. Prin mântuire, ne naștem din nou și nu mai suntem slujitorii păcatului. Aceasta nu este o simplă afirmație, ci adevărul despre noua noastră poziție. Nu trebuie să privim la Domnul cu capul în jos, ca niște nevrednici, și nici la dușman, ca la superiorul nostru.

Sfintele Scripturi spun că acum ești din nou tare în credință. Cu alte cuvinte, omul se poate întoarce la poziția pe care o avea înainte de fapta nefastă a lui Adam în rai. Am fost iertați în Hristos și, prin urmare, nu mai există nicio pedeapsă pentru fiecare ființă umană, atâta timp cât acceptă ceea ce s-a făcut în favoarea sa. Expresia tare în credință, folosită de Duhul Sfânt, ne asigură că nimic altceva nu ne poate despărți de iubirea lui Dumnezeu care este în Isus.

Credința pe care ți-o dă Domnul este de neatins, dar îți aparține. Prin urmare, voi, care credeți în lucrarea lui Isus pe cruce nu trebuie să vă supuneți minciunilor vrăjmașului. În moartea Sa, Isus ne-a luat durerile, infirmitățile, suferințele, fărădelegile și pedeapsa care ne aduce pacea (Isaia 53). Acum, suntem complet izbăviți de orice asuprire.

Nimeni nu îți poate lua credința, pentru că ești tare în ea. Nici măcar Satana nu este capabil să te facă să suferi sau să te împiedice să primești vreo binecuvântare despre care Scripturile spun că este a ta. Prin urmare, nu uita că Hristos te-a ridicat, ca suveran, peste toate lucrurile. Toate pedepsele care te-au ținut în jug nu mai sunt, așa că poți domni în viață.

Nimeni nu poate stăpâni peste tine și lucrurile care îți aparțin. Nu lăsa pe nimeni, nici măcar pe conducătorii tăi, să-ți spună ce să faci. Ei te pot ajuta, în cel mai bun caz, dar nu pot lua decizii în locul tău. Pavel a spus că suntem contribuitori la fericirea celor mântuiți. Nu ești o marionetă, ci un individ cu drepturi depline în Hristos. Așa că pregătește-te să fii biruitor.

La fel ca eroii credinței amintiți în Evrei 11, și tu trebuie să obții victoria. Prin credință, cucerește împărății, fă dreptate, obține promisiuni, închide gurile leilor, stinge văpaia focului, scapă de ascuțișul sabiei, fii puternic în luptă și pune pe fugă oștirile vrăjmașe. În sfârșit, fă tot ce-ți poruncește Domnul în Cuvântul Său.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!