Mesajul zilei

27/07/2022 - CA O TABĂRĂ A LUI DUMNEZEU

Şi din zi în zi veneau oameni la David să-l ajute, până ce a avut o tabără mare, ca o tabără a lui Dumnezeu.

1 Cronici 12.22

David nu a domnit peste israeliți imediat după moartea lui Saul. Erau lucruri pe care încă le avea de învățat și altele care trebuiau să se întâmple până când să vină momentul potrivit pentru a prelua tronul. Dumnezeu nu lucrează înainte de vreme sau mai târziu. Prin urmare, cine se teme de Cel Atotputernic nu se lasă influențat de nimic, decât de ceea ce arată El în Cuvântul Său și face pentru ai Săi.

Unul dintre fiii lui Saul s-a considerat îndreptățit să domnească, deși Domnul a spus, prin profetul Samuel, că fiul lui Isai a fost cel ales de El să conducă poporul Său; el chiar şi fusese uns de profet în acest scop. Sunt mulți oameni care susțin că sunt în Dumnezeu, dar nu înțeleg că stăpânirea poporului Său și a Bisericii Sale, nu este o moștenire de familie. Cel Preaînalt este Cel care trebuie să-Și aleagă moștenitorii la lucrarea Sa.

Trimișii Celui Preaînalt nu sunt întotdeauna primiți de toți și, uneori, chiar suferă persecuții și dispreț din partea fraților lor. Totuși, acest lucru nu trebuie să-i descurajeze, ci să-i facă să nădăjduiască în Domnul. El va împlini ceea ce a hotărât, chiar dacă unii nu I se supun. Ai grijă! Cei care nu se tem de El se pot folosi de vicleșuguri pentru a prelua conducerea unei biserici.

Cu toate acestea, Domnul nu a încetat și nu va înceta niciodată de a împlini ceea ce Și-a propus. În cazul lui David, comandanții militari ai Israelului i s-au alăturat de bunăvoie. Chiar și astăzi, Cel Atotputernic mișcă inimile oamenilor sinceri pentru a se alătura celui pe care El l-a numit conducător al poporului Său. Chiar știind de greșelile lui Saul, unul dintre fiii săi a luptat pentru ca împărăția să fie a lui.

Nu vă fie teamă să faceți ceea ce vă poruncește Tatăl sau să folosiți mijloace necinstite pentru a împlini voia sfântă, pentru că asta vă face să vă pierdeți statutul de trimiși ai lui Dumnezeu. Când Domnului îi sunt plăcute căile unui om, îi face chiar și pe dușmanii lui să trăiască în pace cu el (Proverbe 16:7). Este bine să stai de veghe, pentru că odată cu apropierea întoarcerii lui Hristos, diavolul lucrează pentru a-i duce pe mulți la distrugere.

Cine va rămâne credincios va vedea că Cel Preaînalt are grijă de cele mai mici detalii ale lucrării Sale, iar când va veni vremea, va avea o mare tabăra alături. Nu acţiona niciodată contrar îndrumării biblice; la urma urmei, cei care își cumpără sprijinul fac un pact cu hoții, fără să le pese de ceea ce condamnă Cuvântul. Pentru că s-au lăsat influențați de vrăjmaș, vor suferi în această viață, iar în Ziua cea mare vor fi cu totul pierduți.

Făgăduințele lui Dumnezeu pe care le primești zi de zi nu trebuie lepădate; pentru a le împlini, Domnul îți va da oștirea care te va ajuta. David a văzut că mâna Celui Preaînalt era asupra sa. La momentul potrivit, acest slujitor a fost făcut împărat peste poporul lui Israel. Dumnezeu este sfânt în tot ceea ce face, iar slujitorii Săi trebuie să fie la fel.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!