Mesajul zilei

29/07/2022 - CHIAR ȘI AȘA, DOMNUL L-A CHEMAT

Ştiind că eşti împietrit, că grumazul îţi este un drug de fier şi că ai o frunte de aramă.

Isaia 48.4

Ceea ce suntem nu este ascuns ochilor lui Dumnezeu și, pentru a ne schimba, este suficient să recunoaștem că natura noastră este trupească și neascultătoare. Acest lucru nu ar trebui să ne despartă de Domnul, căci chiar cunoscându-ne firea, El ne-a iubit. Astfel, trebuie să crezi în puterea Lui și să lași pe Mângâietorul, Duhul Sfânt, să te facă omul pe care Dumnezeu l-a plănuit și vrea să fii. Pentru această sarcină, El este un adevărat maestru.

Este important să nu acceptăm nicio schimbare cât de mică, ci să ne străduim să atingem statura lui Hristos (Efeseni 4:13), pentru că Lui nu Îi lipsește capacitatea de a transforma pe toți cei care I se supun. Poate că te-ai născut cu dificultăți, sau circumstanțele vieții te-au făcut așa, dar când te naști din nou, devii un om nou (2 Corinteni 5:17). Fără îndoială, Cel Preaînalt poate începe acum o lucrare de transformare completă în ființa ta.

Ca olarul prin excelență, pe lângă faptul că El are puterea de a te schimba cum dorește, Îi face plăcere să te modeleze după chipul și asemănarea Sa. Pentru ca acest lucru să se întâmple, nu este nevoie de suferință din partea ta, cum ar fi postul îndelungat, petrecerea multor ore în rugăciune sau chiar vreun sacrificiu sau autovătămare. Sfințirea sau despărțirea de păcat are loc prin Cuvânt, atunci când credem în ceea ce vestește. Ai fost chemat să fii sfânt (Levitic 20:7).

Calul este îmblânzit de frâul care i se pune în grumaz; dar, credința ne-a fost dată pentru ca prin ea să supunem împărăția nesupunerii și răutății care ne stăpânește. Deci, pe măsură ce asculți ceea ce spun Scripturile, ești întărit de Cel Preaînalt. În acest fel, poți și ar trebui să determini calea de ieșire din orice rău din viața ta. Isus a garantat că omul izbăvit de El este cu adevărat liber (Ioan 8:36). Nu accepta nimic mai puțin decât atât.

Când suntem eliberați, nu trebuie să ne lăsăm casa goală, măturată și împodobită, căci demonul care a fost izgonit va umbla prin locuri pustii și, negăsind odihnă, va încerca să se întoarcă la fosta locuință; apoi, când o va găsi fără locuitor, va aduce cu el alte șapte duhuri și mai rele decât el (Matei 12, 43-45). Taina este să fii plin de Duhul Sfânt, care, la rândul său, va fi roditor în viața ta, aducând nouă virtuți minunate, care te vor face să trăiești bine și fericit (Galateni 5:22).

Isus a spus că cine crede va vedea slava lui Dumnezeu (Ioan 11:40). Aceasta înseamnă că în acest om nu va exista niciun impediment pentru ca Dumnezeu să lucreze. Nu fi ca ucenicii Învățătorului, care, în ciuda faptului că aveau credință și prezența Lui în barca lor, s-au îndoit de furtuna care frământa marea (Luca 8.22-24). Ar fi trebuit să se folosească de autoritatea care le-a fost dată pentru a face să domnească liniștea oriunde navigau. Nu asta îți lipsește oare?

Țelul vieții trebuie să ne fie acela de a ne naște din nou pentru a fi lăcaș Domnului (Ioan 3:3). Atunci este necesar să facem aceleași lucrări săvârșite de Învățător (Ioan 14, 12). La urma urmei, odată cu noua nașterea, ni se pune la îndemână aceleași unelte pe care le-a avut Hristos. Trebuie să ne îndeplinim misiunea, așa cum Isus a împlinit-o pe cea dată Lui. Depinde de noi să-L onorăm pe Cel Preaînalt și să-I dăm multă bucurie.


În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!