Mesajul zilei

30/07/2022 - TREBUIE DOAR SĂ ASCULȚI

Ascultă-Mă, Iacove! Şi tu, Israele, pe care te-am chemat! Eu, Eu sunt Cel dintâi şi tot Eu sunt şi Cel din urmă.

Isaías 48.12

Nu suntem doar creația lui Dumnezeu, ci o parte din însăși ființa Lui. Cuprins de iubire, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, credință, blândețe și stăpânire de sine, Domnul a luat omul din adâncul ființei Sale și l-a creat după chipul Său. Originea noastră este sfântă, la fel ca și creația noastră. Ceea ce păcatul a stricat în noi, lucrarea lui Isus pe Golgota a reparat și ne-a prilejuit să redevenim visul lui Dumnezeu.

Dacă ascultăm pe Cel Preaînalt, ceea ce este greșit în noi va fi îndreptat. Dumnezeu ne pregătește pentru a-I împlini planul pe vecie și, fără îndoială, ceea ce El a plănuit pentru noi este dincolo de înțelegerea omului (1 Corinteni 2:9). Cei rătăciți vor suferi două mari pierderi. În primul rând, vor fi chinuiți zi și noapte în veci de veci; în al doilea rând, vor zădărnici măreția planului lui Dumnezeu pentru ei.

Cuvintele lui Isus sunt diferite de ale noastre, căci sunt duh și viață (Ioan 6:63). Ele vin cu puterea de a ne face vrednici să stăm înaintea Lui. Pe măsură ce primim pe Isus drept Mântuitor, Cel Preaînalt ne dă puterea de a fi copiii Săi (Ioan 1:12). Primind darul sfânt, vă veți vedea viața transformată după fața Fiului Său iubit. Această schimbare îl face pe noul convertit un candidat gata de a îndeplini misiunea dată de Isus.

Așadar, dați toată atenția Domnului, pentru că în cuvintele Sale este puterea necesară pentru a vă vindeca, sfinți și modela după chipul și asemănarea Sa. Ne vom apropia de Dumnezeu doar respectând poruncile Sale, și nu prin vreo lucrare pe care o facem sau prin post și rugăciune. Astfel, din slavă în slavă, vom înainta către desăvârșire, care va fi pe deplin atinsă la întoarcerea lui Isus (2 Corinteni 3:18). Fără îndoială, când te vei naște din nou, vei trăi mult mai bine.

Cel Preaînalt ne-a luat din Sine însuși într-un scop despre care nu avem nicio idee, căci încă nu ne-a fost descoperit. Fără îndoială, este ceva plin de slavă și satisfacții. Fă tot ce poți pentru a nu-ți pierde mântuirea, căci ceea ce te așteaptă după a doua venire a lui Hristos este minunat. Nu există nicio modalitate de a compara ceea ce ne promite Dumnezeu întru veșnicie cu ceea ce știm astăzi. Deci, nu te lăsa înșelat în niciun fel.

De ce să rămâneți neascultători și să suferiți veșnic dacă vă puteți îndrepta pentru a fi cu Tatăl pentru totdeauna? Prin urmare, nu vă lăsați înșelați de nicio ispită, căci pierderea vă va fi foarte mare dacă dați Raiul pe minciunile vrăjmașului. Chiar dacă crezi în adâncul sufletului tău că-ți este îngăduit un păcat, să nu te încrezi în așa ceva. Nu schimbați plăcerea de a asculta pe Domnul cu ceva trecător și dezgustător.

Lucrul cel mai bun este că El ne-a chemat și, prin urmare, nu există nimeni care să ne poată împiedica de a fi ceea ce El a spus că vom fi (1 Petru 2:9). Dacă ați lăsat orice ispită să vă pătrundă în viață, începeți acum rugăciunea și mărturisiți-o. Apoi, credeți ceea ce vă spune Cel Atotputernic în Cuvânt și nu lăsați ca cel rău să vă necăjească. Ascultați vocea lui Dumnezeu și fiți binecuvântați.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!