Mesajul zilei

31/07/2022 - MOTIVUL PENTRU CARE DOMNUL NE IUBEȘTE

Din dragoste pentru Mine, din dragoste pentru Mine vreau să lucrez! Căci cum ar putea fi hulit Numele Meu? Nu voi da altuia slava Mea.

Isaia 48.11

Domnul ne-a adus din străfundurile Sale și, printr-un proces complicat ochilor noștri, ne-a dat viață. Dacă ne dăruim Lui – acceptând pe Isus ca Mântuitor și ascultând de Cuvântul Său – El nici măcar nu va permite dușmanului să ne atingă. Totuși, trebuie să nu uităm că Domnul îngăduie să fim ispitiți, niciodată peste puterile noastre și, odată cu ispita, El ne dă și calea de scăpare (1 Corinteni 10,13).

Încercarea prin care a trecut Adam a fost necesară, dar ar fi trebuit să-L onoreze pe Domnul și să nu se lase amăgit de limba diavolului. La fel, fiecare om mântuit se poate aștepta să fie ispitit în toate, dar ca și Isus, care nu a căzut, purtarea sa trebuie să-L slăvească pe Dumnezeu. Nu lua niciodată în râs păcatul și pocăința, pentru că cei care fac acest lucru pot ajunge la trista concluzie că nu există iertare pentru faptele lor. Esau a descoperit acest lucru și nu a primit răspuns (Geneza 27:38).

Atâta timp cât nu are loc a doua venire a lui Isus, vom avea probleme cu ispitele și răzvrătirile etc. Carnea atârnă mult în viețile noastre, chiar dacă am fost mântuiți și născuți din nou. Cu toate acestea, cei răscumpărați trebuie să-și amintească că trebuie să fie credincioși și că nu se pot înspăimânta atunci când apare vreo dorință de a nu asculta de Domnul. În astfel de momente aceștia trebuie să se roage ca să fie izbăviți de ispită.

Odată cu întoarcerea Fiului lui Dumnezeu, care va veni pentru cei mântuiți pentru a-i duce în rai, cei vii vor fi transformați în același fel de trup pe care l-a primit Isus după înviere și înainte de înălțarea Sa la Cer (1 Tesaloniceni 4:15). -17). Atunci, cu trupul slăvit, nu ne vom mai aminti despre lucrurile de aici de pe Pământ. Însă, până la împlinirea acestui moment glorios, trebuie să veghem și să ne rugăm, ca să nu cădem în ispită.

Astăzi, de dragul Său, Domnul ne rabdă greșelile și ne așteaptă cu răbdare pocăința. Din această cauză, de fiecare dată când te-ai poticnit, Cel Atotputernicul nu te-a exclus din planurile Sale. Ești parte din El și, prin urmare, El nu-ți vrea răul. Însă, este bine să te îndrepți și să cauți să trăiești potrivit Cuvântului lui Dumnezeu. Nu abuza de dragostea pe care El o are pentru Sine.

De asemenea, nu nesocoti prilejul de a te împăca cu Tatăl, pentru că, de dragul Lui, El nu te-a nimicit, dar într-o bună zi răbdare Sa poate lua sfârșit (Apocalipsa 3:16). Mulți oameni care au abuzat de bunătatea sfântă nu mai sunt pe lista celor răscumpărați și nici nu vor fi vreodată. Mare grijă, căci Domnul poate hotărî ca nimic să nu se mai facă pentru tine, pierzând orice nădejde în ceea ce te privește.

Omul este slava lui Dumnezeu și, de aceea, El face totul pentru ca nimeni să nu se îndepărteze de El. Însă, cei care nu se pocăiesc vor afla cea de-a doua moarte – despărțirea veșnică de Domnul. Fii înțelept și stai de partea Celui Preaînalt. Dacă, când erai păcătos, erai iubit într-un mod atât de minunat, imaginează-ți ce nu va face El pentru cel care Îl bucură acum.

 

În Hristos, cu dagoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!