Mesajul zilei

02/08/2022 - MINUNATUL DAR AL CREDINȚEI

Prin credinţă, şi Sara, cu toată vârsta ei trecută, a primit putere să zămislească, fiindcă a crezut în credincioşia Celui ce-i făgăduise.

Evrei 11.11

Credința este prezentă în tot ceea ce primim de la Creator. În ochii noștri, ea este ceva simplu, dar, fără îndoială, are o putere extraordinară. Cea mai mare lucrare pe care Cel Atotputernic o face în noi este mântuirea, realizată prin harul sfânt, dar prin mijlocirea credinței (Efeseni 2:8). Prin acest dar minunat, obținem mărturia că suntem pe placul lui Dumnezeu, dar fără dovada lucrurilor ce nu se văd (Evrei 11:1b), rugăciunea este zadarnică.

Credința a făcut-o pe Sara să primească puterea să zămislească la bătrânețe. Imposibilul s-a întâmplat și în felul acesta Cel Preaînalt a fost slăvit. Dacă Domnul nu ar putea face ceva mare în tine, El nu ar fi Dumnezeu. Vezi că miracolul Sarei nu a avut loc în tinerețe, când i s-a descoperit sterilitatea. La fel, astăzi, sunt mulți oameni care se află în suferință din lipsa unui ingredient: credința.

Acest dar vine prin auzire, iar auzirea prin Cuvânt (Romani 10:17). Un astfel de detaliu îi împiedică pe mulți să primească răspuns la determinările lor. De cele mai multe ori, credința este prezentă, dar odată cu ea, lăsăm îndoiala sau necredința să ne sălășluiască în inimi și, astfel, nu poate funcționa. Sara a înțeles că trebuie să primească darul de a fi mamă. În același mod, trebuie să obținem puterea de a fi vindecați, de a prospera etc.

Dumnezeu este desăvârșit și trebuie să fim și noi desăvârșiți. Nu putem lăsa nicio îndoială să coexiste cu credința. Cel mai probabil, vrăjmașul a folosit pe cineva sau a vorbit în mintea Sarei că nu va supraviețui travaliului. Există cazuri când omul a ascultat de vocea rea ​​și a pierdut binecuvântarea.

Adevărul este că dificultățile nu contează când credem. Această bătrână și-a văzut trupul reînnoindu-se și, pe lângă faptul că a conceput și a născut, și-a alăptat fiul până la momentul potrivit pentru a-l înțărca. Isaac s-a născut perfect, dovedind că lucrările Domnului sunt desăvârșite. Același model se aplică la tot ceea ce face Domnul în sau prin tine. Cei binecuvântați de Isus sunt cu adevărat binecuvântați.

Cel Preaînalt este gata să-ți dea darul de care ai nevoie pentru a te împlini în viață. Cu El nu există „poate”, „cine știe dacă”, „poate va funcționa” sau „poate că nu”. Toate promisiunile consemnate în Scriptur au un ”da” în Dumnezeu (2 Cor. 1:20). Chiar acum, El este gata să lucreze în viața ta și să împlinească ceea ce a promis, dar acest lucru va fi posibil doar prin credința pe care o primești și pe care o folosești.

Sara a obținut binecuvântările Domnului pentru că a fost credincioasă Celui care a promis că va fi mamă. Isaac trebuia să se nască, ea și Avraam nu puteau renunța, pentru că asta avea să zădărnicească marele plan de mântuire. Luați seama la acest fapt, căci nimeni nu știe daunele pe care le cauzează neîmplinirea voastră în lucrarea lui Dumnezeu.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!