Mesajul zilei

04/08/2022 - IAR EI NU AU PRIMIT

În credinţă au murit toţi aceştia, fără să fi căpătat lucrurile făgăduite, ci doar le-au văzut şi le-au urat de bine de departe, mărturisind că sunt străini şi călători pe pământ.

Evrei 11.13

Cea mai mare slavă a omului mântuit este să moară în credință. Versetele citate vorbesc despre așa-numiții eroi ai credinței, care nu L-au tăgăduit pe Domnul în ciuda celor mai grele încercări pe care le-au avut de înfruntat. De aceea, numele lor au fost înscrise în Cartea Sfântă. Oricine este născut din nou trebuie să se străduiască să nu-și abandoneze niciodată misiunea dată. Acești eroi au umblat în credință până când au fost ridicați în Slavă.

Unii au trăit până la bătrânețe și nu au renunțat, nici descurajat în a sluji Domnului. Fără îndoială, nădăjduiau în îndeplinirea promisiunilor. Însă, cum acestea nu s-au împlinit în zilele lor, au plecat fără să le vadă cum se concretizează. Important este că nimic nu i-a îndepărtat de credința care i-a ținut tari în speranța că, într-o zi, Cel Preaînalt va împlini ceea ce le-a promis.

Perseverența lor ne servește drept lecție, căci dacă, dintr-un motiv oarecare, există vreo promisiune care nu se împlinește în zilele noastre, trebuie să continuăm cu încredere până la chemarea finală. Ceea ce au putut face eroii credinței a fost să vadă lucrurile făgăduite de departe – să simtă binele de care se va bucura omenirea când acestea vor fi realizate. Deși nu au cunoscut rezultatul a ceea ce li s-a vestit, prin credință, ei au trăit deplinătatea acelor binecuvântări.

Nu au reușit să-și vadă promisiunile împlinite, dar au continuat să creadă în ele. Ceea ce ne dă Domnul, deși nu este pe deplin realizat, este suficient pentru a ne întări. Binele este atât de puternic încât simpla sa amintire ne satisface. Cine se încrede în Dumnezeu aduce în viață tot ceea ce El a promis.

Eroii credinței au dat un mare exemplu tuturor celor care au trăit în vremea lor, cât și nouă, făcând ceea ce mulți oameni nu s-ar fi gândit niciodată: să considere promisiunile lui Dumnezeu ca pe ceva real. Adevărul este că un cuvânt de la Cel Preaînalt este suficient pentru ca o minune să aibă loc. Primește promisiunile lui Dumnezeu, asumându-ți ceea ce ele vestesc. În Isus, totul se împlinește pentru cei care cred.

Acești slujitori ai Domnului știau că nu sunt încă cetățeni ai Împărăției Cerurilor, dar prin credință au mărturisit acest lucru. A trăi în credință așa este; chiar dacă ceea ce a fost promis nu s-a împlinit, îl îmbrățișăm și mărturisim ca de la sine înțeles. Însă, oricine crede în Domnul știe că ceea ce El a spus se va împlini.

Trupul îți poate fi plin de durere, brațul, amorțit, iar piciorul, greu, dar, pentru cei care primesc credința și cred, totul este rezolvat. Nu este corect să minți. Bine este să aducem la viață ceea ce spune Dumnezeu, pentru că prin rănile lui Isus am fost vindecați.

 

 

În Hristos, cu dragoste

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu sufletele voastre!