Mesajul zilei

05/08/2022 - NU ESTE MÂNIE ÎN DOMNUL

N-am nicio mânie. Dar, dacă voi găsi mărăcini şi spini, voi merge la luptă împotriva lor şi-i voi arde pe toţi.

Isaia 27.4

Vestea bună este că nu există mânie în Domnul împotriva nimănui, ci împotriva practicării păcatului. Poate că cineva se află în greșeală, dar nu trebuie să creadă că este ținta mâniei sfinte. Adevărul este cu totul altul, căci Dumnezeu este supărat pe diavol (autorul păcatului) și iubește pe păcătos (Proverbe 28:13). Cu siguranță, El nu este împotriva celor care greșesc, ci împotriva tatălui minciunii (Ioan 8,44).

În Dumnezeu, există numai iubire, milă, compasiune, har, îndurare, iertare și mântuire (Matei 7:11; 2 Petru 3:9). Cei care se apropie de El ar trebui să știe că aceste virtuți sunt întotdeauna gata să fie oferite în viața lor (Psalmi 100:5). În versetul amintit, Cel Preaînalt se referă la împărăția răzvrătită din nord, Israelul surghiunului. Cum nu a fost supus, a plecat în exil, de unde nu s-a mai întors. La fel, nici cei de azi care nu-L ascultă nu se vor întoarce.

Mărăcinii și spinii - plante care îngreunează munca fermierului - ar trebui puși înaintea lui Dumnezeu în rugăciune. Atunci El, Focul Mistuitor, va pune capăt la tot ceea ce vă tulbură. Cu Domnul, care arde neîncetat, răul va fi nimicit. Așa că trebuie să vezi ce te necăjește și să te duci cu el înaintea Lui. Crede și lucrarea va fi făcută.

Un lucru important de observat și de folosit este atunci când, în rugăciune, simți că Dumnezeu te binecuvântează sau vrea să te binecuvânteze. Înțelege că El este în război, gata să lupte pentru tine. Acesta este momentul potrivit pentru a face rugăciunea credinței, pentru că atunci când Domnul intervine, lupta se încheie și pacea se împlinește. Ce zici să începi acum lupta duhovnicească? Cum? Prin rugăciune.

De un lucru poți fi absolut sigur: Dumnezeu, ca Viteaz de luptă, nu încetează niciodată de a lupta. El face asta pentru noi mereu și este gata să ne ajute și să ne dea biruință. Nu vei fi niciodată uitat sau părăsit de El. Nu vă temeți niciodată de niciun atac sau amenințare a Iadului. Încrede-te în Războinicul prin excelență, care te va ajuta.

Cel Atotputernic promite că-ți va învinge dușmanii. Profită de acest dar sfânt și du tot ce te necăjește înaintea Lui, căci El este fericit să lupte pentru binele tău. Așa că te întreb: de ce să pierzi acest aliat unic? Ori, cu Domnul ducându-ți bătăliile, nu vei fi niciodată învins și nici lupta nu va dura prea mult.

Un alt fapt important este că Domnul nu va nimici relele separat, ci în același timp, în întregime. Astfel, în timp ce El nimicește un rău, un altul nu se poate atinge de viața ta. Ceea ce face El este bine făcut și, prin urmare, dușmanul nu se va mai ridica niciodată pentru a te chinui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!