Mesajul zilei

06/08/2022 - CEA DE-A DOUA OPȚIUNE

 Afară numai dacă vor căuta ocrotirea Mea, vor face pace cu Mine, da, vor face pace cu Mine.

Isaia 27.5

În versetul precedent, Domnul vorbește despre mărăcini și spini, care nu sunt buni decât pentru a li se da foc. Așa că e bine să aduni lucrul ce te necăjește și să-l arunci înaintea lui Dumnezeu. Astfel, când El intră în război, o vei ști, căci, trăind în Duh, vei afla că ești ascultat, iar cuvintele îți sunt auzite. Așa că, pune înaintea Lui tot ce te doare.

În cea de-a doua, Dumnezeu se angajează să ne dea foc relelor. Fiind un Foc Mistuitor, trebuie să-I punem înainte fiecare ispită și fiecare simțământ rău care ne încearcă inimile. De ce să nu aruncați totul înaintea Lui și să scăpați astfel de acești „domni” răi? Puteți folosi această opțiune, dar următoarea este mai bună și are aceeași garanție.

Tot în cea de-a doua, Domnul spune că trebuie să căutăm ocrotirea Lui. Cu botezul în Duhul Sfânt, este mai ușor să ai această poziție, pentru că atunci când ești botezat, primești flacăra sfântă. Astfel, când treci printr-o suferință, poruncește ca necazul să-ți fie ars. Cine are plinătatea Duhului, nu trebuie să ceară acest foc, ci să creadă că îl are deja.

A folosi focul lui Dumnezeu înseamnă a fi în pace cu El. În acest fel, cei care au fost umpluți cu Duhul Sfânt sunt autorizați să folosească puterea pe care o primim când Duhul se pogoară peste noi. Această autoritate face parte din Noul Legământ. Folosind-o fără teamă, dovedești că ai făcut pace cu Cel Atotputernic. Cea de-a doua opțiune este mai bună pentru că face parte din Noul Legământ. Așa ajungi să domnești în viață.

Crezând în Cuvântul lui Dumnezeu, primești puterea duhovnicească și, astfel, poți face lucrarea în același mod în care a făcut-o Hristos. Astăzi, fiecare om botezat în Duhul Sfânt are această plinătate și o poate folosi atunci când este necesar. Cu această declarație a Domnului, fiecare creștin este autorizat să se folosească de acest foc pentru a arde orice lucrare rea. Dar ai grijă, pentru că diavolul va face orice pentru a te prinde.

Să obții ocrotirea Domnului este tot ce trebuie să faci pentru a face lucrarea cu același succes pe care l-a avut Învățătorul. Acesta este leacul la înfrângerile noastre, o soluție la dorințele noastre de neatins și o modalitate de a ne închina lui Dumnezeu în duh și în adevăr. Domnul te va ajuta să ajungi exact în punctul în care îți vei vedea apostolia crescând. Astfel, vei mulțumi pe Cel Preaînalt.

Fii prietenul lui Isus, ascultând de Scripturi. Înțelege că sfaturile lui Dumnezeu sunt porunci. Prin urmare, străduiește-te să aduci la viață ceea ce El te-a făcut să înțelegi în Cartea Sfântă. Fără îndoială, pentru asemenea vremuri ai venit în Împărăția lui Dumnezeu. El așteaptă de la tine mai mult decât te-a învățat omul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!