Mesajul zilei

07/08/2022 - ALIPIȚI-VĂ DE DOMNUL, DUMNEZEUL VOSTRU

Iar voi, care v-aţi alipit de Domnul, Dumnezeul vostru, sunteţi toţi vii astăzi.

Deuteronom 4.4

Cine se alipește de Domnul rabdă ispitele. Cu toate acestea, văzând că ești pe calea cea bună, Satana va încerca să te depărteze de Adevăr, care te eliberează cu totul (Ioan 8:32). Pentru a-și atinge scopul, diavolul va face tot ce poate, inclusiv să ofere lucruri pe care păcătoșii le iubesc cel mai mult, cum ar fi oamenii frumoși și seducatori. Fiind în Dumnezeu, chiar și înaintea celei mai grele încercări, nu te vei lăsa înșelat de ofertele celui rău, nu-i așa?

Moabiții nu aveau niciun respect față de Cuvântul lui Dumnezeu și, prin urmare, s-au dedat celor mai stricate practici, care, pentru cei pierduți, sunt acceptabile, întrucât aceștia se comportă așa și încă răspândesc acest comportament. Celor care sunt în slujba Iadului le place să promoveze ceea ce condamnă Cel Preaînalt, arătând că adevărata plăcere este în păcat. Dar când va veni pedeapsa pentru astfel de practici, mulți vor recunoaște că au păcătuit; alții, din păcate, vor continua să promoveze greșeala.

Moab, cu obiceiurile sale stricate, a reușit să pervertească pe mulți din poporul lui Dumnezeu. În nebunia sa, Balac, împăratul moabiților, nu s-a sfiit să ceară femeilor și fetelor din împărăție să seducă pe israeliți (Numeri 25:1-3,6; 31:16). La ce a folosit purtarea acestui împărat și a israeliților care s-au lăsat ademeniți? La nimic, pentru că nu au putut opri înaintarea israeliților și chiar și-au atras mânia lui Dumnezeu asupra lor. Într-o bună zi, cei care se dedau greșelii vor vedea că nu le-a fost de nici un folos.

Atacul Iadului împotriva poporului lui Dumnezeu este crâncen; astfel, sunt oameni plini de probleme, care își vor afla moartea în duh – despărțiți de Tatăl. Aceștia se închină în mod tradițional, dar nu au duhul lui Dumnezeu în mijlocul lor. Ori, interdicțiile biblice nu și-au pierdut valabilitatea în timp și azi continuă să ducă la deznădejde pe cei care li se dăruiesc, din cauza supunerii față de diavol. Este timpul să te analizezi și să te pocăiești.

Creatorul a făcut bărbatul și femeia, și i-a binecuvântat. În căsătorie, unirea cuplului este sănătoasă și binecuvântată, atâta timp cât este potrivit firii (Geneza 1.27, 28). Fugi de libertinaj, de dorințele stricate și de orice lucru păcătos. Prețul pe care îl vor plăti cei depravați este mare. Sfânta Scriptură ne învață că fiecare trebuie să știe să-și stăpânească vasul în sfințire și cinste (1 Tesaloniceni 4:4). Prin urmare, nu te lăsa înșelat de minciunile vrăjmașului, ci străduiește-te să împlinești planul sfânt.

Există nenumărate exemple de oameni care au fost cândva campioni ai Domnului, dar când au cedat păcatului, au început să-și piardă puterile până au murit duhovnicește. Cu duhul slăbit, ștreangul începe să ți se strângă încet; este ca și cum acesta ar fi ultimul prilej pentru ca individul să se pocăiască. Cu toate acestea, din păcate, chiar și văzând exemplele triste și tragice, mulți oameni continuă să meargă la călău.

Dacă ai fost încercat de ispită, du-te înaintea Domnului pentru eliberare. Fii sincer cu El în rugăciune și cere ajutorul Lui, căci dacă te dedai păcatului, în scurt timp, nu vei mai putea lua ștreangul care te va ucide duhovnicește. Astăzi este ziua în care să cauți iertarea și sfințenia Domnului, fără de care nu-L vei vedea (Evrei 12:14).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!