Mesajul zilei

08/08/2022 - APROPRIE-TE DE DOMNUL

„Ţi s-a arătat, omule, ce este bine! Şi ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubeşti mila şi să umbli smerit cu Dumnezeul tău?”

Mica 6.8

Scripturile ne învață că a practica neprihănirea, a iubi fapta bună și a umbla smerit cu Domnul este pe scurt ceea ce Dumnezeu cere omului. Însă, poate pentru că este prea ușor să îndeplinim această cerere a Celui Preaînalt, mulți oameni nu o fac, nereușind să se bucure de prezența Lui. Cei care dau atenție la ceea ce se cere și se dedică îndeplinirii sale află cât de plin de satisfacții este să asculte de Creator. Ascultarea va fi întotdeauna mai bună decât jertfele (1 Samuel 15:22).

Practicarea neprihănirii înseamnă a face ceea ce a făcut Isus, adică să iei Cuvântul lui Dumnezeu în serios și să lupți pentru împlinirea lui în viața ta și a celorlalți. Însă, așa cum ne ispitește vrăjmașul în orice moment, trebuie să ne luptăm cu el ori de câte ori vine cu propunerile lui stricate. La urma urmei, îndărătul a tot ceea ce oferă el se află viclenia lui de a ne scoate de sub ocrotirea sfântă și, astfel, să cădem în capcanele sale.

Arta de a face binele trebuie iubită de toți copiii Celui Preaînalt, pentru că ne aduce numai bucurii, care ne vor face să trăim mereu veseli. Este plin de satisfacții faptul de a face pe cineva să înțeleagă voia Tatălui, de a vedea că viața i se schimbă în bine și, în scurt timp, va sluji altora. Cine face bine va primi cele mai frumoase răsplăți în viitor. Fără îndoială, Domnul îi va mulțumi pe toți cei care știu să se se dăruiască credinței în Hristos.

A umbla smeriți cu Domnul este tot ceea ce dorește Tatăl să vadă în drumul celor care fac binele. Însă, cel ce lasă vanitatea, mândria sau aroganța să-l stăpânească va suferi din cauza forțelor întunericului. Nu este posibil ca un om să fie în Dumnezeu și să lase aroganța sau alte simțăminte rele să-i stăpânească inima. Unul dintre însemnele că aparținem Creatorului este de a avea un duh supus Cuvântului.

După cum se poate vedea, Dumnezeu nu cere ceva dificil, ci simplu de practicat. Cele trei condiții descrise în versetul amintit sunt de o importanță capitală pentru ca credinciosul să trăiască liber de orice influență a dușmanului. Fiecare mântuit trebuie să se asigure că a făcut acest lucru și, dacă ceva rău se apropie, să intre imediat în rugăciune pentru a fi eliberat. Cu toate acestea, prin practicarea acestor învățături, creștinul va fi eliberat de dușman.

Străduiește-te să îndeplinești aceste porunci ale lui Dumnezeu; în felul acesta, Îi vei plăcea şi atunci vei avea plăcerea ca Domnul să lucreze în viaţa ta (Isaia 53:10c). Pe măsură ce îndeplinești aceste trei cerințe de iubire, vei simți o bucurie imensă în tine, care ți se va revărsa și în trup. Cine are dragostea Tatălui în inimă nu este lăsat niciodată singur în luptele împotriva forțelor întunericului, pentru că, fără îndoială, este un slujitor al neprihănirii sfinte.

Nu scorni nimic pentru a fi pe plac Domnului și nici nu înceta să faci ceea ce El îți cere; altfel, munca îți va fi în zadar. Dacă ar mai fi nevoie de făcut ceva, cu siguranță ar fi consemnat în Scripturi. În plus, aceste trei condiții împlinesc pe deplin tot ceea ce Dumnezeu așteaptă ca noi să facem întru slava Sa.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să te binecuvânteze!