Mesajul zilei

09/08/2022 - CUMPĂNA NEDREAPTĂ ȘI GREUTĂȚILE STRÂMBE

Pot socoti Eu curat pe cel ce are o cumpănă nedreaptă şi greutăţi strâmbe în sac?

Mica 6.11

Minciuna este o victorie a diavolului în viața oricărei ființe umane, mai ales în cea a slujitorilor lui Dumnezeu. Ea poate fi practicată chiar și de cei înțelepți în credință, pentru că, dacă nu sunt vigilenți în fața ispitei, se pot lepăda de Adevăr și recurge la necinste, dând impresia că este vorba de același lucru, când, de fapt, folosesc mijloace lipsite de onestitate pentru a se realiza în viață. Scopurile nu justifică niciodată mijloacele, ci adevărul.

Nu putem folosi lingușirea pentru a câștiga ajutorul cuiva, pentru că felul nostru de vorbire trebuie să fie: ”da, da; nu, nu” (Matei 5,37). Este chiar mai bine să nu câștigăm o dispută, dacă, pentru a face asta, trebuie să folosim vreo șmecherie a lui Satana. Dumnezeu cântărește inima, nu rezultatul. Cine folosește un șiretlic pentru a obține rezultatul dorit poate deveni slujitorul diavolului; astfel, vei vedea că plata păcatului este cu adevărat moartea (Romani 6:23).

A discrimina pe oricine din cauza culorii, aspectului fizic sau poziției sociale este același lucru cu cel de a-l pofti pe diavol să-ți conducă viața; la urma urmei, toți suntem frați, așa cum ne-am descins din Adam și Noe. Nu contează originea pe care o ai, întrucât Domnul îi tratează pe toți oamenii la fel și oricine crede în El trebuie să se poarte la fel. A urma exemplul diavolului înseamnă a face o mare greșeală, deoarece soarta celui rău este cea mai rea.

Greșește mult cel care își cântărește atenția pe care să i-o dea cuiva prin interese carnale și malefice. În lume, dacă femeia are un fizic plăcut sau arată bine, ușile îi sunt larg deschise. Acest lucru se datorează păcatului, care în aceste cazuri, deși ascuns, arată discriminatului că o astfel de persoană poate avea un fel de relație licențioasă cu el. Păziți-vă de păcat, căci el naște moartea veșnică (Romani 6:23).

Prin urmare, întreaga noastră purtare trebuie să fie plină de sfințenie și fără urmă de rău. Astfel, cei singuri trebuie să caute la Domnul persoana potrivită care să li se alăture printr-o căsătorie curată. Oamenii căsătoriți, la rândul lor, sunt uniți pe vecie și, prin urmare, nu ar trebui să admită niciodată ca altcineva decât jumătatea lor să le fie alături în niciun fel de intimitate. Diavolul i-a ispitit pe slujitorii lui Dumnezeu în această chestiune și, din păcate, mulți au păcătuit.

Singura modalitate de a nu lăsa diavolul să-ți umple inima cu rău este să respecți Cuvântul, oferind tuturor un tratament egal. Nu contează dacă ai fost folosit de Domnul pentru a face o lucrare importantă, ci veghează și roagă-te ca să nu cazi în ispită, întrucât vrăjmașul așteaptă doar să-i accepți sugestiile, pentru a-ți imputa suferințe grele. Trăiește departe de tot ce vine de la diavol.

Fie ca, în toate faptele, să te apropii de Isus, care, sub nicio formă, nu va înceta de a da atenție curată și sfântă celui care Îl caută. A fi indiferent față de cineva înseamnă a permite dușmanului să-l îndepărteze de planurile lui Dumnezeu; în acest fel, te poate face să te împiedici și să cazi în ghearele lui. Ai grijă! Fugi de orice ispită!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!