Mesajul zilei

10/08/2022 - GREȘEALA DE A SE ÎNCĂPĂȚÂNA

Aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel: ‘Iată, voi întoarce armele de război care sunt în mâinile voastre şi cu care vă luptaţi în afară de ziduri, împotriva împăratului Babilonului şi împotriva haldeenilor care vă împresoară şi le voi strânge în mijlocul cetăţii acesteia.

Ieremia 21.4

Trecuseră mai bine de 300 de ani de când Ieroboam despărțise împărăția lui David – rămânând doar cu zece triburi, care păstraseră numele lui Israel, și mai bine de o sută de ani de când această împărăție încetase să mai existe, când Șalmaneser, regele Asiriei, a invadat Samaria și a luat poporul în captivitate. Cu toate acestea, Cel Preaînalt S-a identificat pe Sine drept Dumnezeul lui Israel, dovedind că El nu vede ca omul, pentru că pentru El ești ceea ce El te-a făcut să fii, indiferent de ceea ce ai ajuns să fii.

Atitudinea ta față de poruncile sfinte arată ceea ce vei primi de la Cel Atotputernic. El continuă să fie Dumnezeul tău și este gata să te ierte și să-ți dea înapoi ceea ce diavolul ți-a luat. Însă, nu o poate face dacă nu-I împlinești porunca. Cel care disprețuiește poruncile Domnului greșește foarte mult, pentru că nesocotește înțelepciunea și cunoașterea primite. Dându-ne poruncile Sale, Cel Preaînalt dovedește că ne iubește.

La origine, Cel Atotputernic l-a înzestrat pe om cu arme puternice pentru a-i oferi victoria împotriva atacurilor vrăjmașului. În plus, domnea peste păsările cerului, peștii mării și animalele ce mișună pe pământ (Geneza 1:26). Căzând, Adam a dat această putere celui rău; cu toate acestea, înainte de a învia, Isus l-a despuiat pe diavol de tot ceea ce luase de la om, iar acum, cu botezul în Duhul Sfânt, Dumnezeu ne redă puterea de a birui forțele răului (Apocalipsa 1:17,18).

Cu toate acestea, fii foarte atent! Ieremia a spus poporului lui Iuda că, din cauză că se juca cu păcatul, Domnul va face astfel încât armele cu care l-a echipat pentru a-și învinge dușmanii să se întoarcă împotriva lui. Pericolul era și mai mare, căci babilonienii aveau să aibă în ajutor armamentul pe care Dumnezeu îl dăduse lui Iuda. Așa că, dacă te-ai jucat cu păcatul, oprește-te acum și pocăiește-te, ca să nu primești o astfel de osândă.

Ceea ce s-a întâmplat în Vechiul Testament este un avertisment pentru poporul din Noul Legământ. Cei care se lasă căzuți în ispite și nu scapă de ele, urmând doctrine contrare Bibliei, se pot aștepta să aibă parte de lucruri similare (Apocalipsa 22.18,19). Este drept să ajungem la concluzia că omul poate lupta și învinge dușmanii doar dacă păzește poruncile. Așa că analizează-te și vezi ce ai făcut cu credința care ți-a fost dată.

Avertismentul trebuie luat în serios, dar nu este încă o sentință pronunțată de Domnul. Îndreptându-ți purtarea, El va fi, fără îndoială, încântat să te facă învingător. Cel Preaînalt ne-a pus înainte două căi: viața și moartea (Deuteronom 30:19). Cei care aleg viața sunt eliberați de atacurile malefice, în timp ce cei care optează pentru moarte sunt de acord cu planurile diavolului.

Iuda nu a ascultat de avertismentul sfânt și, prin urmare, a fost luat captiv. Și despre tine, ce se va spune oare? Ia decizia corectă și trăiește izbăvit de toate asupririle vrăjmașului. Astăzi, Isus îți este Sfătuitorul și Ajutorul, dar mâine El îți poate fi Judecătorul. Ceea ce hotărăști să faci cu viața ta este ceea ce înclină cumpăna.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!