Mesajul zilei

12/08/2022 - PROBLEME DE ÎNFRUNTAT

„Îmi pare rău că am pus pe Saul împărat, căci se abate de la Mine şi nu păzeşte cuvintele Mele”. Samuel s-a mâhnit şi toată noaptea a strigat către Domnul.

1 Samuel 15.11

Purtarea celor care nu împlinesc poruncile sfinte sunt provocări serioase la adresa Celui Preaînalt. Ceea ce le-a încredințat El este lucrul cel mai bun care li s-ar fi putut întâmpla; prin urmare, nu înceta niciodată să asculți de învățăturile Sale, care conțin mult bine pentru viață. Dacă ești neascultător, nu vei avea niciodată acces la binecuvântările sfinte. Prin urmare, făcând ceea ce ți se poruncește, te alături Domnului în mod minunat și plin de nădejde.

Saul nu a căutat să fie rege, ci a ascultat chemarea de a îndeplini o misiune nobilă în Israel. Nu-ți disprețui niciodată poziția în muncă, chiar dacă ai fost desemnat să speli toaletele sau să citești fiecare cerere de rugăciune și să te rogi pentru ele. Tot ceea ce ne dă Dumnezeu face parte din iubirea Sa imensă și minunată pentru membrii familiei Sale. Neascultătorii și leneșii nu știu cât de mult pierd neascultând chemarea Domnului.

Nu este puțin ceea ce face Tatăl pentru cei pe care îi cheamă să împlinească slujirea sfântă, căci Isus ne-a făcut împărați și preoți, pentru a îndeplini voia Celui Atotputernic aici pe pământ (Apocalipsa 5.9,10). Deși nu înțelegem valoarea lucrurilor mărunte, trebuie să ne dedicăm lor ca și cum ar fi cele principale, întrucât felul nostru de a vedea situațiile nu este ca cel al Celui Preaînalt. Este bine să fii convins că El ne dă întotdeauna ce este mai bun.

Neascultarea lui Saul L-a determinat pe Cel Atotputernic să-I pară rău de ceea ce făcuse pentru el. Așa că ai grijă să nu-L faci să simtă același lucru pentru tine. Nu te crede important în lucrarea lui Dumnezeu, ca nu cumva să iei decizii care să-L supere. Niciunul dintre planurile lui Dumnezeu nu va înceta de a fi împlinit (Iov 42:2), iar dacă tu ești cauza amânării viselor Sale, prețul pe care îl vei plăti nu va compensa nicio plăcere.

Saul a făcut două greșeli: a încetat să urmeze pe Domnul și nu I-a împlinit voia. Este aproape de necrezut că cineva este suficient de prost pentru a nu-L urma pe Cel care este înțelept și desăvârșit; cu toate acestea, acest lucru s-a întâmplat mereu cu mulți oameni. Eșecul de a împlini voia lui Dumnezeu înseamnă să fii ca cei care nu adună cu El, ci risipesc (Luca 11:23). De ce să faci asta, dându-i diavolului ajutorul pe care nu ar trebui să-l primească niciodată de la nimeni?

Există o singură cale de urmat care nu ne va aduce niciun necaz: să fim împlinitori zeloși a tot ceea ce Domnul ne-a dat drept poruncă și vom vedea cât de mulțumitor este să-L avem pe Domnul bucuros cu noi - bucuria Lui este puterea noastră (Neemia 8:10). Răsplata pe care Dumnezeu o dă celor care Îi fac voia este cu mult peste ceea ce ne putem imagina.

Chiar dacă a fost necăjit și a strigat către Dumnezeu toată noaptea, Samuel nu l-a putut îndepărta pe Domnul de la hotărârea anunțată. Întotdeauna ascultarea este mai bună decât jertfele (1 Samuel 15:22); mai mult decât atât, dând atenție poruncilor și păzindu-le, te va face să te bucuri de tot ce este mai bun în Dumnezeu pentru viața ta. Acum este timpul să te rogi, să strigi cu hotărâre la Domnul și să-ți asumi locul în Isus Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!