Mesajul zilei

14/08/2022 - FRUMOASĂ COMPARAȚIE

Dumnezeul nostru este în cer, El face tot ce vrea.

Psalmi 115.3

Nevoia de a te închina lui Dumnezeu este intrinsecă omului. Chiar și unde Cuvântul nu este cunoscut, locuitorii acelui loc simt că există un lucru mai mare (Psalmi19.1) și, pentru că nu știu de Domnul, se închină înaintea unui copac, o apă sau un obiect, încercând să slăvească pe Creator sau să ceară ajutor în nevoi. Însă, ei nu știu că nimeni nu merge la Tatăl fără Isus (Ioan 14:6).

Acesta este unul dintre motivele pentru care este necesar să predicăm Evanghelia. Fără a cunoaște Adevărul, nu există nicio modalitate de a scăpa de vrăjmaș. Animismul nu duce nicăieri și nu a salvat niciodată pe nimeni. A spune că trebuie să crezi în orice este o minciună. Fără revelația Cuvântului, orice încercare de a te apropia de Dumnezeu este zadarnică. Oricine își creează propriul dumnezeu, chiar fără să știe, îl mânie pe Domnul (Isaia 42,8).

Acolo unde Adevărul nu este cunoscut, există tot felul de manifestări și agresiuni demoniace. Nu există alt nume decât Isus care să te poată izbăvi de asuprire sau să te ierte. Fără credință în Hristos, nimeni nu scapă de păcat, nici măcar preoții din cele mai diverse religii. Evanghelia este pentru cei care doresc cu adevărat să fie curățați de faptele rele, pentru că este puterea lui Dumnezeu (1 Corinteni 1.18).

Dumnezeul nostru este în Rai, în lumea desăvârșirii, unde domnește și își trimite puterea pentru a ne da sens vieții. Fără să le fie teamă de Cel Atotputernic, oamenii se întinează și nu își dau seama că vor fi distruși. Ori, atunci când predicăm mesajul crucii, le dăm celor care ne ascultă capacitatea de a se elibera de ceea ce îi asuprește.

Domnul face tot ce vrea, dând omenirii ocazia de a-L cunoaște și de a-L iubi. El nu poate fi împiedicat de a-Și împlini voia sfântă și desăvârșită. Cei care se dedică și se supun poruncilor Domnului descoperă ce este fericirea. De ce să fii împotriva planurilor Celui Preaînalt, dacă este atât de ușor să umbli cu El și să ai ajutorul Lui? Schimbă-ți viaţa!

Dumnezeii popoarelor sunt lucrări ale omului și nu au nicio putere asupra celor care au trecut deja Iordanul în duhovnicie (Iosua 1:10-13), devenind poporul lui Dumnezeu. Idolii nu au viață, dar în spatele lor se află duhul înșelăciunii, care aduce suferință celor care își pun credința în ei (Psalmi 115, 4-8). Cât despre Domnul, El este întotdeauna gata să-i ocrotească pe cei care iubesc neprihănirea. El este sfânt, iar lucrările Lui sunt îndurare și adevăr.

Scripturile ne avertizează asupra unui blestem care vine asupra celor ce se închină la idoli și care vor fi precum aceste statui. Cei care doresc să fie eliberați de orice rău trebuie să țină seama de ceea ce spune Biblia și, când vine ispita, să o rabde, folosind Numele lui Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!