Mesajul zilei

15/08/2022 - LUCRAREA MÂINILOR LUI DUMNEZEU

Căci, când vor vedea ei, când vor vedea copiii lor, în mijlocul lor, lucrarea mâinilor Mele, Îmi vor sfinţi Numele; vor sfinţi pe Sfântul lui Iacov şi se vor teme de Dumnezeul lui Israel.

Isaías 29.23

De la căderea lui Adam, Domnul a început să-Și facă lucrarea printre oameni. A fost ca un avertisment cu privire la ceea ce va împlini din plin atunci când Isus va smulge diavolului autoritatea furată omului. Învățătorul a venit și, prin urmare, vremea lucrărilor miraculoase a fost inaugurată și este în plină desfășurare. De ce să nu crezi în Domnul și să nesocotești revelația slavei Sale minunate?

Atât poporul lui Dumnezeu, cât și cei rătăciți au nevoie să cunoască faptele Celui Preaînalt, pentru că, din păcate, încă sunt oameni mântuiți care nu știu cum să procedeze pentru ca Domnul să facă aceleași minuni săvârșite în timpul slujirii pământești a lui Isus. Însuși Învățătorul a spus că oricine va crede în El va face aceleași lucrări cu aceeași putere (Ioan 14:12).

Scopul este să slăvim Numele Domnului, pentru ca El să domnească peste noi. Aceasta ne face să înțelegem că cei care nu caută semne și minuni nu reușesc să-L slăvească. Astfel, cei necredincioși vor desconsidera Numele mai presus de orice nume (Filipeni 2:9, 10), care are aceeași putere în gura noastră astăzi ca și în zilele când Hristos era aici pe Pământ.

Cine dă slavă Numelui Domnului îl recunoaște pe Creator, pe Sfântul Dumnezeu. Oricum, cine nesocotește puterea Celui Preaînalt trece prin suferința trimisă de diavol și nu preamărește Numele Domnului. Dumnezeu trebuie să fie recunoscut ca Suveran peste tot pământul, cea mai înaltă Autoritate printre oameni, Cel care lucrează în toate și în toți cei care Îl ascultă.

Minunile făcute în Numele lui Isus îi fac pe oameni să-L respecte pe Domnul. Prin urmare, cu cât se vor face mai multe minuni, cu atât El va fi mai respectat și mai înălțat. Totuși, dacă noi, fiind poporul lui Dumnezeu, disprețuim autoritatea care ne-a fost încredințată, cum oare se vor încrede cei rătăciți și se vor închina în fața bunătății sfinte?

Cel Preaînalt cunoaște importanța faptului că semnele Sale sunt îndeplinite în lucrarea Sa, deoarece aceasta va avea ca rezultat mântuirea multor suflete care Îl caută și care vor fi astfel eliberate și predate Lui. Prin urmare, El ne face să înțelegem măreția mântuirii, când păcatele, bolile și alte probleme ale noastre au fost suferite de Isus (Isaia 53). Atunci cei pierduți vor căuta la Fiul lui Dumnezeu soluția problemelor lor și Îl vor venera.

Oamenii rătăciți în duh vor primi înțelegere, iar cei neascultători vor învăța legea sănătoasă, atunci când vor înțelege de ce se pot bucura. Aceasta va fi un leac pentru bolnavi și o soluție la dilemele umanității. Când oamenii vor afla ce s-a făcut pentru ei, nu se vor despărți niciodată de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!