Mesajul zilei

16/08/2022 - MARE GRIJĂ SĂ NU TE FACI DE RUȘINE!

Dar toţi vor rămâne de ruşine din pricina unui popor care nu le va fi de folos, nici nu-i va ajuta, nici nu le va folosi, ci va fi spre ruşinea şi ocara lor.”

Isaia 30.5

Problemele pot fi multe, și oricât ne-am ruga, de multe ori, răspunsul nu vine. Deci cei slabi în credință vor fi cuprinși de disperare. Acesta este un moment periculos, pentru că cineva vine întotdeauna cu o propunere necorespunzătoare Bibliei și insinuează că există și alte surse de căutat. Oricum, oricine caută ajutor în afara Domnului constată că nimic bun nu ar putea veni dintr-un asemenea loc.

Poate că strâmtorarea este mare, dar respectarea voinței sfinte – cu pocăința de rigoare, dacă este necesar – va aduce izbăvire. Cauza necazurilor noastre este înstrăinarea noastră de Dumnezeu, prin care vrăjmașul ne asuprește. Ori, ajutorul material este limitat și nu este de nici un folos celor care nu vor să sufere veșnic. Dacă Domnul permite dușmanului să ne chinuie, soluția este să căutăm fața Celui Preaînalt.

Crede cu tot sufletul că niciun nelegiuit nu are ce să-ți dea, chiar dacă face tot posibilul și îți dă o sumă mare pentru ca să prosperi material. Numai Tatăl nostru are răspunsul exact de care avem nevoie – izbăvirea noastră. Dacă creștinul este „ajutat”, într-o perioadă de criză, de un om rătăcit, va descoperi că diavolul i-a adus alte rele.

Este necesar să salvăm oaia care a căzut în groapă în ziua Sabatului (Matei 12.11,12), pentru că, singură, nu va ieși niciodată. În cazul femeii gârbovite, Isus a fost clar când a spus că Satana a ținut-o în închisoare timp de 18 ani (Luca 13:11-13,16). A lupta împotriva cărnii și sângelui este zadarnic, pentru că lupta trebuie să ne fie împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti (Efeseni 6:12). Biruind prin Cuvânt, diavolul va fi izgonit, astfel încât nu se va întoarce pentru a te ataca.

Cei care Îl cunosc pe Domnul și trăiesc în prezența Lui au multe de oferit umanității, mai ales exemplul prin care au biruit cu Cel Atotputernic. Nu înceta să-L cauți până nu ți se va răspunde, așa cum a făcut văduva care s-a dus la judecătorul rău pentru a-i cere să-i facă dreptate (Luca 18.1-8). Trebuie să ne ducem rugăciunile înaintea tronului cu har și apoi să-l implorăm pe judecătorul drept să ne judece cauza. Pe măsură ce izbăvirea noastră este realizată de Domnul, aceasta va servi drept lecție pentru cei care au nevoie de ea.

Cine caută ajutor în afara Evangheliei se va face de rușine. Fii atent la faptul că vrăjmașul te asuprește, din cauză că poate ți-a găsit ușa deschisă. Spunând că vulpile au vizuini (Luca 9:58), Isus ne-a instruit să căutăm locurile unde se ascund, să le prindem și să le alungăm. Nimic nu are loc întâmplător, nici măcar o simplă durere.

Suntem lumina lumii (Matei 5.14) și, prin urmare, trebuie să ne rezolvăm problemele cu Dumnezeu pentru a fi un bun exemplu. Dacă lumina care este în noi nu strălucește, ce va face ea pentru cei care nu-L cunosc pe Isus? Numai cei care au Duhul lui Dumnezeu pot ajuta pe cel suferind, pentru că El știe toate lucrurile, atât cele trupești, cât și cele veșnice.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 



Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!