Mesajul zilei

19/08/2022 - EL ARE UN MERS MĂREȚ

Trei fiinţe au o ţinută frumoasă şi patru au mers măreţ.

Proverbele 30.29

Domnul ne învață să nu ne temem de nicio amenințare rea, căci puterea Celui Preaînalt îi păzește și îi ocrotește pe cei care sunt ai Lui. Prin urmare, trebuie să ne pregătim să nu-L dezamăgim pe Dumnezeul nostru atunci când ne aflăm într-o încercare. Chiar dacă vrăjmașul se înfurie și este hotărât să ne pună capăt vieții, el nu poate face nimic dacă rămânem îndrăzneți. Ca fii ai Celui Preaînalt, trebuie să ne temem numai de El.

La îndeplinirea unei misiuni, te poți aștepta ca, în momentul exact al săvârșirii planului diabolic, Dumnezeul cel credincios să împiedice acțiunea dușmanului. De fapt, ceea ce pare a fi cel mai rău lucru se va dovedi a fi o binecuvântare. Deci, este important să credem cu adevărat în Cel care nu a mințit niciodată și nici nu a încetat să împlinească nici una dintre promisiunile Sale (Numeri 23:19). Victoria va veni la oricine nu se lasă amăgit de înșelăciunea diavolului.

Slujitorii din trecut ai Celui Atotputernic au aflat credincioșia și dragostea Lui. El așteaptă de la noi aceeași tărie în credință și, chiar dacă încercarea noastră pare a fi mai mare decât a lor, pentru Dumnezeul cel veșnic este același lucru. Tot ceea ce ne vine înainte – fie că luptăm cu o boală, fie că ne confruntăm cu un cuptor încălzit de șapte ori mai mult decât se cade (Daniel 3.19) – trebuie făcut cu seninătate și încredere.

Este periculos să nu respecți voia Celui Atotputernic. Dacă negociem cu vrăjmașul și vrem să ne salvăm pielea, vom vedea că păcatul este o afacere proastă. Nu lăsa ca atitudinile tale să-ți pună piedici înainte și, în felul acesta, să rămâi fără ajutorul Domnului. Verifică dacă ai vreun păcat ascuns în inimă, iar dacă există, pocăiește-te. Procedând astfel, Tatăl te va putea ajuta.

Profeția acestui verset a fost scrisă cu multe secole înainte ca trei tineri să aibă o ținută frumoasă; de aceea, știind ce avea să se întâmple, Cel Preaînalt i-a păzit. Și cu tine se poate întâmpla la fel, căci Dumnezeu știe strategiile pregătite de cel rău pentru a-i încurca pe oameni în planurile lor. Să ai o ținută frumoasă și să nu cedezi niciodată atacurilor diavolului.

Fii atent la ce ți se dezvăluie și, când vine o încercare sau o oportunitate, să nu-L dezamăgești pe Cel Preaînalt. Nu ești nici superior, nici inferior niciunuia dintre frații noștri care au trăit sau trăiesc în zilele noastre, și nici celor care se vor naște. Caută să înțelegi planul sfânt pentru viața ta și crede că El nu te va părăsi niciodată. Este imposibil să nu crezi în cunoașterea lui Dumnezeu.

Versetul citat mai sus spune că cel de-al patrulea om are un mers măreț, referindu-se la îngerul Domnului trimis să-i ajute pe Şadrac, Meşac şi Abed-Nego, care i-a făcut să treacă prin foc (Daniel 3:24, 25). Vezi ce te atinge când citești Scripturile sau le auzi propovăduite, pentru că acest lucru nu-ți atrage atenția degeaba. Căci, Dumnezeu te avertizează cu privire la ceea ce ți se va întâmpla.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul să vă binecuvânteze!