Mesajul zilei

20/08/2022 - SĂMÂNȚA RISIPITĂ

Pe când semăna, o parte din sămânţă a căzut lângă drum: au venit păsările şi au mâncat-o.

Marcu 4.4

Duhul Sfânt este Semănătorul prin excelență, înțelept, capabil și gata să semene Sămânța care va rodi în noi credința necesară depășirii crizelor. Sămânța este Cuvântul lui Dumnezeu, care este de bună calitate și are puterea de a îndeplini misiunea ce ți-a fost încredințată. Dacă nu suntem pe Drum, va cădea pe margini. Astfel, în ciuda a tot ceea ce ne-ar putea prilejui, nimic nu se va întâmpla.
Sămânța este trimisă pentru a genera credință și va face treaba bine. Cu toate acestea, cei de pe margine nu vor îndeplini criteriile pentru a fi binecuvântați. În ceea ce îți spune Domnul, nimic nu lipsește. Nu există nicio problemă pe care Cuvântul, dacă este urmat, să nu o rezolve, boală pe care să n-o vindece și binecuvântare care să nu se întâmple. Cuvântul vine direct din inima lui Dumnezeu. Dacă suntem în comuniune cu Tatăl, când primim credință, Îl putem slăvi pentru biruință.
Se poate spune că Sămânța este Cuvântul ce îți hotărăște soarta. Astfel, dacă nu o apuci și nu ți-o pui în inimă, nu va da roade. Însă, la Judecata de apoi, va fi martoră în acuzarea ta, pentru că, fiind trimisă să-ți rezolve problemele, nu a făcut-o pentru că nu i-ai dat atenția necesară. Pe lângă stricăciunile de acum, mărturia ei te va condamna pe vecie. Îndurare!
Avem un singur loc unde să stăm: în Drum, și nu în afara lui. Cei care nu caută voia lui Dumnezeu nu sunt în Hristos, chiar dacă pretind că sunt (Ioan 14:21). Mulți oameni își fac timp pentru orice, în afară de a sluji Domnului. Nu este suficient să știi imnurile, să te rogi pentru ca toată lumea să fie impresionată de citatele biblice sau să dai dovadă de fermitate în credință, ci trebuie să fii în Drum.
Nu există nicio diferență între semințele semănate în pământ bun, care au puterea de a face lucrarea anunțată de Dumnezeu, ceea ce asigură o recoltă bogată. Însă, dacă te îndepărtezi de Isus, diavolul îți va fura ceea ce ai și, atunci, poate vei spune că Domnul te-a înșelat neîmplinind ceea ce a promis. Sămânța care a căzut pe marginea drumului nu are niciun defect, dar cine o primește, fiind neglijent, sigur o va irosi.
Demonii sunt experți în lucrarea de a mânca sămânța. Bineînțeles că lucrează din greu pentru ca creștinul să nu se convertească. Pentru asta, sunt în stare să-ți pună în cale cea mai fermecătoare persoană pentru a te convinge că a te îndrăgosti de altcineva decât soțul tău nu este un păcat. Fii atent! Nu accepta niciodată ofertele vrăjmașului.
Cei care se află la marginea Drumului aud Cuvântul și nu pot să prindă Sămânța, pentru că aceasta este apanajul celor care sunt credincioși Domnului. Sămânța le este dată pentru a face întreaga lucrare în ei. Însă, deoarece nu vor să se întărească în credință, nu au puterea de a primi ceea ce le-ar oferi vindecare, mântuire, iertare și rezolvarea completă a problemelor.

În Hristos, cudragoste,
R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!