Mesajul zilei

21/08/2022 - CURĂȚĂ PĂMÂNTUL!

O altă parte a căzut pe un loc stâncos, unde n-avea mult pământ: a răsărit îndată, pentru că n-a dat de un pământ adânc, dar, când a răsărit soarele, s-a pălit şi, pentru că n-avea rădăcină, s-a uscat.

Marcu 4.5,6

De-a lungul anilor, inimile multora dintre urmașii lui Isus se împietresc. Acest lucru se întâmplă prin lucrarea demonilor și mulți nici măcar nu își dau seama. Nu contează ce ți-au făcut, căci nu poți pierde legătura cu Domnul, și nici lăsa ca aceste pietre să se formeze în tine. Așa cum o disfuncție renală produce pietre la rinichi, o „disfuncție” în credință și iubire generează, de asemenea, pietre.

Atâta timp cât există piedici în viața ta, vei pierde binecuvântările. Procesul de binecuvântare al lui Dumnezeu a fost comparat de către Domnul cu lucrarea semănătorului. El avertizează că, acolo unde sunt pietre, Sămânța va fi arsă de problemele ce vor apărea. Vrăjmașul știe că aceasta este singura modalitate de a te împiedica să fii binecuvântat, ceea ce ar fi o mare pierdere pentru el. Prin urmare, el te face să te superi pe tot și pe toată lumea.

Inima de piatră primește Cuvântul cu bucurie – ceea ce este drept – este cuprină de fericire și crede că problemele îi sunt rezolvate. Dar, din păcate, Hristos nu a spus asta. Ori, de îndată ce Sămânța îți va fi sădită în inimă, vor apărea prigoniri și necazuri din cauza Cuvântului. Apoi, deoarece noua plantă nu are rădăcină adâncă, va muri. Nu lăsa să se întâmple asta.

Această chestiune este serioasă, căci fiind multă piatră, va fi puțin pământ. Deci, chiar dacă omul încearcă să se înrădăcineze în Domnul, nu o va putea face. Așa că verifică ce ți-a pus diavolul în inimă, caută pe omul care te-a rănit și vorbește cu el, recunoscându-ți greșeala și iertând-o pe a sa (Luca 17.3). Îndepărtând pietrele, inima îți va fi pământ fertil.

Toată lumea va trece prin vremuri de necaz sau prigonire din cauza Scripturilor. Nu e nimic rău în a trece printr-o serie de probleme. Greșeala constă în a avea pietre înăuntru, pentru că chiar dacă Sămânța se străduie să producă fructe, se va usca. Acest avertisment este pentru tine ca să nu lași pe vrăjmaș să te facă de rușine sau să te asuprească. Sămânța este ceea ce ai nevoie pentru a fi binecuvântat.

Cine se îndepărtează de Dumnezeu este imaginea acestui fel de pământ plin de pietre. Prin urmare, nu va vedea niciodată Cuvântul producând ceea ce i s-a poruncit să facă. Cere-i lui Dumnezeu pocăință și scapă de toate nemulțumirile. Roagă-te și crede, căci Tatăl îți va da ceea ce este necesar pentru a nu rata lucrările pregătite pentru a te împlini ca fiu al Său.

Cei care se află-n păcat, părăsesc Drumul și se cufundă în întuneric, din care nu vor mai ieși niciodată. Cu toate acestea, cei care se pocăiesc și se împacă cu omul pe care l-au jignit sau de care au fost jigniți constată că, atunci când inima le este ușurată de pietre, niciun cuvânt trimis de Domnul nu se va întoarce la El fără rod (Isaia 55:11).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!