Mesajul zilei

22/08/2022 - CUVÂNTUL ÎNECAT

O altă parte a căzut între spini: spinii au crescut, au înecat-o şi n-a dat rod.

Marcu 4.7

Se știe că în agricultură, un pământ plin de spini este neroditor. În viața duhovniceacă, când un copil al lui Dumnezeu este fascinat de lucrurile lumii, este nevaloros. Sunt mulți care se plâng că Domnul nu lucrează în viețile lor și nu le răspunde rugăciunilor ca înainte, iar trupul pune stăpânire asupra lor.

Isus a spus că spinii sunt grijile acestei lumi, înșelăciunile bogățiilor și dorința de înavuțire – elemente care îi fac pe oameni să nu rodească. Pe măsură ce timpul trece, ar trebui să ne întărim în Domnul și în forța puterii Lui (Efeseni 6:10), dar nu asta s-a întâmplat cu unii frați. Dacă ți s-a întâmplat asta, este timpul să înțelegi de ce ai părăsit pe Cel Preaînalt și să te întorci urgent la prima ta iubire.

Scoate spinii din viața ta. Altfel, Cel Atotputernic nu te va binecuvânta așa cum a făcut-o la începutul vieții tale creștine. Nu este bine să lăsăm ca acest avertisment de la Domnul să fie uitat. Te pierzi cu ceea ce îneacă Cuvântul. Sămânța are misiunea de a lucra în viața ta, făcându-te un războinic biruitor. Însă, dacă nu îndepărtezi aceste obstacole, nimic nu se va întâmpla.

Grijile lumii stau în calea lucrării lui Dumnezeu. De ce să-ți faci griji de ceea ce vei mânca sau vei purta mâine? Dacă Domnul hrănește păsările cerului de nu le lipsește nimic, și dacă îmbracă crinii câmpului atât de frumos cum nici cel mai înțelept om din lume nu s-ar putea îmbrăca (Matei 6:28, 29), ce n-ar face El pentru tine, care ești credincios și ascultător al poruncilor Lui (v. 30,31)? Nu lăsa ca nimic să-ți împiedice comuniunea cu Cel Preaînalt.

Înșelăciunile bogățiilor duc la sărăcirea omului. Nenumărați copii ai lui Dumnezeu se află în căutarea abundenței materiale, dar nu o ating pe cea spirituală. De ce să fii sărac în lucruri veșnice și bogat în lucruri care au o soartă îngrozitoare – vor fi arse în foc – așteptându-le? Fără îndoială, adevărata bogăție nu ne va fi luată niciodată. Dar în ceea ce privește bunurile pământești, acestea atrag hoții și tot felul de rele (Matei 6, 19).

Dorința de înavuțire imobilizează sufletele celor mai credincioși slujitori ai Domnului și îi conduc la sufocare spirituală. Deci, oricât de mult s-ar strădui omul, nu va putea scăpa de blestemul de a fi părăsit Calea. Când lași lăcomia să-ți stăpânească viața, este ca și cum ai părăsi Izvorul apelor vii și ai săpa puțuri sparte (Ieremia 2:13), care nu țin apă. Ce preferi oare, sufocarea sau libertatea?

Dacă Cuvântul nu s-a împlinit în viața ta, este pentru că nu ți-ai scos spinii din inimă și, fiind înecat, nu poate aduce rod. Scapă de fascinația bogăției acestei lumi și vei avea plenitudinea veșnică. Fugi de grijile vieții și Domnul va avea grijă de tine până la plecarea ta. Fugi de înavuțire, căci în El ai ce este mai bun.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!