Mesajul zilei

24/08/2022 - RUGĂCIUNE DE NEREFUZAT

Pentru Numele Tău, Doamne, iartă-mi fărădelegea, căci mare este!

Psalmi 25.11

David mersese mult prea departe în greșeala sa, dar cunoscând dragostea Celui Atotputernic pentru Numele Său, nu a ezitat să-I ceară iertare. Acest lucru ne învață să nu credem niciodată că am pierdut orice prilej de a ne îndrepta față de El și de a ieși cu bine din orice situație. Chiar dacă totul pare să arate altceva, nu renunța. Dragostea Celui Preaînalt pentru Numele Său prețios este dincolo de înțelegerea noastră.

Acest lucru funcționează și dacă problema este o boală, o mare dificultate sau determinarea unei binecuvântări imposibil de realizat. În orice situație, crede că dragostea față de Tatăl cel Suveran îți va da ajutorul necesar. În Numele lui Isus, vei face aceleași lucrări pe care le-a făcut Hristos. Așa că ridică-te și bucură-te de ajutorul sfânt.

Așadar, nimic nu este pierdut. Dacă avem de-a face cu Cel care are toată puterea, lucrarea Lui în viețile noastre va fi sigură. Oricât de grea ar părea să fie situația, folosește Numele care este deasupra oricărui nume (Filipeni 2.9). Dar nu aștepta până când cazul se înrăutățește, pentru că cel mai bun moment pentru a-L vedea pe Cel Atotputernic luptând pentru tine este atunci când revelația îți vine în inimă.

Consemnând acest lucru în Scriptură, Duhul Sfânt ne învață să mergem dincolo de ceea ce merg alți oameni, care se limitează la un exemplu pe care l-au vazut sau uneori la ceea ce le spune vrăjmașul. Cel care crede în Dumnezeu știe că cazul I se va rezolva cu El, așa cum a făcut femeia sunamită (2 Împăraților 4:8-37). Există încercări prin care Domnul ne îngăduie să trecem, astfel încât dragostea noastră pentru El să crească din ce în ce mai mult. Așa că nu renunța niciodată!

David a folosit una dintre armele spirituale pe care preiubitul Dumnezeu le pune înaintea noastră și astfel i s-a răspuns. Folosește fără teamă resursele pe care Domnul le pune în mâinile tale. Cu ele, nu vom pierde niciodată vreo bătălie. Numele lui Isus este cheia pentru ca puterea sfântă să lucreze pe măsură ce determinăm ceea ce ne-a fost revelat. Vei fi tare în credință să folosești acest Nume de neînvins.

Nu înceta niciodată să crezi în ceea ce învață Cuvântul, pentru că asta înseamnă să te încrezi cu adevărat în Dumnezeu. Făcând acest lucru, nu te ruga ca și cum ar fi o autoritate mai mare decât cea a celorlalți membri ai Trupului lui Hristos, ci folosește Numele Domnului și încrede-te în credincioșia sfântă. Cu alte cuvinte, fii sigur că lucrarea va fi făcută.

Văzând această atitudine a lui David, putem spune că nu degeaba a fost numit om după inima lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 13:22). Vei fi numit așa și vei primi răspuns, pentru că Domnul are o mare dragoste pentru Numele Său puternic și de neînvins. Astăzi este timpul să dovedești că crezi în Domnul. Roagă-te folosind autoritatea dată de El!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!