Mesajul zilei

25/08/2022 - CEA MAI BUNĂ ÎNVĂȚĂTURĂ

Cine este omul care se teme de Domnul? Aceluia Domnul îi arată calea pe care trebuie s-o aleagă.

Psalmi 25.12

Suntem orbi la problemele spirituale, așa că avem nevoie de ajutorul Domnului. Cei care consultă alte duhuri sunt confuzi, căci astfel de ființe sunt mincinoase și perverse. Dar de ce cei care cred în Cel Preaînalt nu acordă atenție la ceea ce spune El în Cuvântul Său? În el este îndrumarea care nu ne va duce niciodată la nefericire. Dumnezeu este iubitor și sincer.

Alegerea unui drum este unul dintre cele mai importante lucruri din viață. Dacă mergem în direcția greșită, nu vom ajunge unde ar trebui. Lucrul bun este că Domnul este Atotștiutor și dorește să ne călăuzească. Așa că avem ocazia să facem bine. Așadar, de ce să șovăim în alegerile noastre, dacă avem oferta Sa de a ne conduce la ce este mai bun? A disprețui călăuzirea Celui Preaînalt ne va conduce pe cărări întortocheate.

Nu este nimic dificil în această chestiune. Dacă trebuie să luăm o hotărâre, trebuie să ne rugăm pentru ajutor de Sus. Atenția dată jertfei Domnului dovedește că ne temem de El. Dacă crezi că Cel Preaînalt nu te va ajuta în această problemă, cum poți să crezi că vei merge cu El în Rai? Dacă El nu Și-ar ține o promisiune atât de simplă ca aceasta, cum Și-ar ține El promisiunea de a te învia, de a-ți da un trup slăvit și de a te duce în casele cerești?

Cine respectă pe Domnul se face cunoscut în vreme de nevoi, căci intră firesc în prezența Celui Atotputernic și Îi cere ajutorul. Să-L avem pe El drept Călăuză este un privilegiu atât în ​​hotărârile mari, cât și în cele mici. Fără îndoială, este mai operativ decât serviciile de ghidare prin satelit. Urmând coordonatele Raiului, vom reuși întotdeauna.

Când ești învățat de Cel Preaînalt, să nu-L disprețuiești, căci asta, pe lângă faptul că este o favoare, este o poruncă. Fără îndoială, nu vei regreta niciodată că ai ascultat îndrumarea sfântă. Dacă, într-o zi, Dumnezeu ne-ar învăţa ceva care nu este adevărul, El ar înceta să mai fie Dumnezeu. Dar asta nu se va întâmpla niciodată. În Domnul, există toată înțelepciunea de care avem nevoie, precum și iubire, putere, sfințenie și biruință. Cei care urmează îndrumările Lui vor triumfa.

Prin urmare, dacă vrei să ai succes în toate, nu lua niciodată vreo hotărâre fără a-L consulta pe Creator. Domnul este desăvârșit în toate cele și de aceea este Dumnezeu. Cum El a fost Cel care ne-a plănuit și creat, El știe de ce avem nevoie și ce nu putem face noi înșine. Prin urmare, trebuie să-L consultăm mereu, deoarece El este gata să ne călăuzească. Fără îndoială, omul lipsit de sfatul sfânt se va poticni.

Spunând că oricine se teme de Domnul va fi ajutat de El să aleagă calea cea bună, David a dezvăluit motivul succesului său. Dacă vrem și noi să avem reușită în toate, taina este de a căuta îndrumarea lui Dumnezeu. E ușor, nu-i așa?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!