Mesajul zilei

26/08/2022 - FII GATA SĂ SLUJEȘTI MAI BINE!

Prietenia Domnului este pentru cei ce se tem de El şi legământul făcut cu El le dă învăţătură.

Psalmi 25.14

Creatorul are taina pe care trebuie s-o cunoască toată lumea pentru a trăi mai bine și departe de suferință. Să știm ce l-a motivat pe Domnul să creeze toate lucrurile ne va face un bine mult mai mare decât ne imaginăm, pentru că atunci Îi vom sluji așa cum ar trebui. Fără îndoială, de unul singur, omul nu va putea niciodată să ia deciziile corecte, dar nu întotdeauna acordăm atenție faptului că Dumnezeu vrea să ne dezvăluie secretul Său.

Această afirmație arată că Cel Atotștiutor dorește să ne împărtășească înțelepciunea Sa și astfel să ne dea capacitate deplină. Condiția pentru aceasta este să respectăm Cuvântul Său. Această ofertă este disponibilă oricăruia dintre cei mântuiți și, prin ea, slujitorii Domnului vor avea reușită într-un procent de 100% în orice vor să realizeze în credința în Isus. Nu ar fi minunat dacă acest lucru s-ar întâmpla tuturor fraților noștri în Hristos?

În ciuda faptului că încă „se târăște” pe calea cunoașterii, omul nu și-a dat seama că poate obține secretul Creatorului în mâinile Sale. Dar Domnul îl va dezvălui doar celor mântuiți, care nu-l vor folosi greșit. Dumnezeu nu vrea să-și rețină potențialul inepuizabil. El caută oameni în care să încredințeze tot ce există mai bun pentru a fi tovarășii Săi în această viață.

Motivul pentru care El vrea să ne transmită secretul Său este ca să putem deveni stăpâni în îndeplinirea îndatoririlor noastre. Atunci, vom aduce mulți oameni la cunoașterea deplină a Adevărului și astfel vor afla mântuirea săvârșită de Isus. Acesta este genul de oameni de care omenirea are nevoie. Vedeți că există un mare decalaj de călăuzitori și făcători de bine. Cât de mult nu am pierdut, nu-i așa?

Respectă pe Cel Preaînalt, caută să-I afli taina, care este dinainte revelată în Sfintele Scripturi și pune în practică ceea ce ți se descoperă. Celui care are i se va da și mai mult, dar dacă disprețuiești revelația, chiar și ceea ce crezi că ai îți va fi luat (Luca 12:48b). Adu-ți aminte: cărarea celor neprihăniţi este ca lumina strălucitoare, a cărei strălucire merge mereu crescând până la miezul zilei (Proverbele 4:18).

De ce să disprețuiești secretul Celui Ce face totul perfect? De asemenea, El vrea să te învețe despre legământul pe care l-a făcut cu noi în Hristos. Din credincioșia Lui va veni ceva bun care ne va ajuta. Nu-ți petrece viața în deșertăciune, păcat sau vreun plan rău. Fii o lumină ca să putem trăi bine și să slujim mai bine Domnului.

Ce vei face cu învăţătura învăţată acum? Dacă asculți de Cel Atotputernic, vei fi fără îndoială recunoscut ca slujitor al Său și astfel vei fi folosit de El în realizarea unor lucruri importante și utile. Nu te lăsa amăgit de nimic ce vine de la vrăjmaș, ci doar de Duhul lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!