Mesajul zilei

27/08/2022 - CERTITUDINEA CREDINȚEI

Au chemat dar pe Rebeca şi i-au zis: „Vrei să te duci cu omul acesta?” „Da, vreau”, a răspuns ea.

Geneza 24.58

Credința este rezultatul lucrării pe care Dumnezeu a făcut-o de mult timp, chiar înainte de a ne naște. Ea ne face să știm că facem parte din lucrarea Domnului și că va dura întru veșnicie. Cel mântuit trebuie să se gândească la aceasta pentru a evita păcatul prin ea. Greșeala este inevitabilă, dar, așa cum a spus Isus, vai de acel om prin care vine prilejul de păcătuire (Matei 18:7). Credința ne servește drept scut pentru a ne proteja de greșeli.

Nimic nu are loc în viața ta din întâmplare. În înțelepciunea Sa, Domnul permite să se întâmple anumite evenimente, pentru ca prin ele să fii pregătit să-I împlinești planul minunat. Prin urmare, nu respinge niciodată lecțiile date de Cel Preaînalt și, deși încercările sunt grele, rămâi ferm; căci, altfel, nu vei fi pregătit să îndeplinești cu măiestrie misiunea care ți se va da. Este foarte important să rămâi curat și să nu-ți faci de lucru cu diavolul.

Chemarea lui Avraam, ca și a ta, a venit la momentul potrivit. Numai Cel Preaînalt știe de ce te-a chemat să-I faci parte din familie. Prin urmare, încearcă să afli mai multe despre Cuvânt, poruncile și judecățile Dumnezeului nostru și împlinește-le. Cei care disprețuiesc îndrumarea sfântă vor recunoaște într-o zi că nu s-au descurcat bine, dar când se va întâmpla asta, poate fi prea târziu pentru a se îndrepta. Adu-ți aminte de fecioarele nesăbuite care nu s-au pregătit (Matei 25:1-13).

Sara și-a închis mama, deoarece trebuia să se întâmple multe lucruri pentru ca moștenitorul promisiunii să se nască. Pe de altă parte, Cel Preaînalt i-a dat fratelui lui Avraam o nepoată, Rebeca, iar Domnul a păstrat-o fecioară pentru căsătorie (Geneza 22:20-23). Lasă-L pe Dumnezeu să te păstreze curat pentru misiunea pe care El ți-a pregătit-o pentru a o îndeplini și, atunci când va veni ziua, vei vedea cât de bine a fost să nu fi cedat duhului prostituției sau oricărui alt rău.

Când I-a plăcut lui Dumnezeu, El l-a făcut pe Avraam să-și trimită slujitorul la rudele sale, pentru a găsi o fată fecioară care să fie soția lui Isaac și, astfel, să continue sămânța din care avea să se nască Mântuitorul. Numai Domnul știe cât de important ești tu în planul Său. Prin urmare, pentru a dobândi fericirea veșnică, nu te implica în practici greșite. Nu are rost să schimbi mântuirea cu vreo ofrandă de la diavol.

Modul în care lucrurile s-au potrivit nu lasă nicio îndoială că Cel Atotștiutor a condus întreaga poveste. El a fost, de asemenea,la conducerea procesului tău de mântuire și te va călăuzi în toate până când vei ajunge în Rai. Însă, acest lucru se va întâmpla numai dacă nu-I împiedici lucrarea. Ce s-ar întâmpla cu noi dacă Avraam și Sara nu ar fi rămas credincioși în chemarea pe care au primit-o de la Domnul? Pentru binele tău, nu înceta niciodată să urmezi sfaturile sfinte.

Facem parte dintr-un plan mult mai mare decât ne putem imagina. Din acest motiv, indiferent de încercări, nu înceta să crezi în Cel Preaînalt, căci în El este fericirea și în afara Lui nu este decât durerea fără sfârșit. Dumnezeu îi cinstește pe cei care Îl cinstesc (Romani 13:7); așadar, taina este să păzești poruncile, pentru că așa vei dovedi dragostea Lui. Cel ce Îl iubește va fi iubit de Hristos și de Tatăl ceresc (Ioan 14:21).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi!