Mesajul zilei

28/08/2022 - RĂUL DE A TE ÎNDOI

Ea a răspuns: „Voi merge cu tine, dar nu vei avea slavă în calea pe care mergi, căci Domnul va da pe Sisera în mâinile unei femei”. Şi Debora s-a sculat şi s-a dus cu Barac la Chedeş.

Judecători 4.9

Barac știa că Dumnezeu l-a chemat să elibereze pe Israel din mâinile lui Iabin, regele Canaanului, dar nu a avut curajul să asculte de Domnul. Așa că Debora, profetesa care a judecat pe Israel în acele zile, l-a chemat și i-a amintit de misiunea care i-a fost dată. Mulți oameni au lăsat ca grijile vieții să împiedice Cuvântul să lucreze cu putere pentru binele lor. Când Cel Preaînalt te cheamă, El îți dă și mijloacele necesare pentru ca sarcina încredințată să fie îndeplinită.

Răspunsul lui Barac l-a făcut să piardă gloria biruinței, pentru că atunci când a rugat-o pe Debora să meargă cu el, a auzit-o spunând da; cu toate acestea, a auzit și despre răul pe care l-ar fi suferit pentru că nu ar fi făcut așa cum i s-a spus. Verifică spusele lui Dumnezeu și, dacă El nu te îndrumă să ceri ajutorul cuiva, fă tu însuți rugăciunea credinței sau lucrarea care ți s-a poruncit să o faci. Cel care a primit instrucțiuni complete de la Domnul nu trebuie să consulte pe nimeni altcineva.

Timp de mai bine de 20 de ani, Iabin a asuprit cu violență pe copiii lui Israel și, acum, că s-au împăcat cu Domnul, eliberarea avea să vină într-un mod spectaculos. Când un om, o familie sau o comunitate strigă, Dumnezeu trimite imediat răspunsul. Fii atent la felul în care Tatăl îți va vorbi, pentru că El face întotdeauna acest lucru prin Cuvântul Său și nu lasă niciodată loc de îndoieli. La urma urmei, El nu este Dumnezeul confuziei (1 Corinteni 14:33).

Ai grijă să nu te descalifici atunci când ești chemat de Domnul să faci o anumită lucrare, pentru că altcineva care va asculta mesajul sfânt poate fi ridicat. Acest lucru i s-a spus reginei Estera, care de la început a simțit și greutatea a ceea ce s-ar putea întâmpla cu ea dacă planul lui Mardoheu eșuează. Ori, proiectele lui Dumnezeu nu vor duce niciodată pe nimeni la înfrângere. Este adevărat că toți sunt încercați, dar cine crede în El nu este părăsit.

Barac a făcut una dintre cele mai mari isprăvi, căci, pentru a-l învinge pe Sisera, comandantul armatei canaanite, a trebuit să-l înfrunte doar cu zece mii de oameni, nouă sute de care de fier, foarte mulți soldați călare și infanteria canaanită. Oricât de mulți dușmani se ridică împotriva ta va exista întotdeauna un număr infinit mai mare de îngeri ai Domnului care să te protejeze.

Într-adevăr, el a avut meritele sale, dar gloria a revenit lui Jael, o femeie, al cărei titlu era să fie soția lui Eder. Ea nici nu a trebuit să se străduiască foarte mult, doar a ascultat de instrucțiunile Domnului. Cel Preaînalt folosește întotdeauna nebunii acestei lumi, pentru a încurca pe cei înțelepți, iar pe cei slabi, pentru a încurca pe cei puternici (1 Corinteni 1:27). El nu se schimbă (Iacov 1:17).

Astăzi, cei care se îndoiesc suferă și ei mari pagube, pentru că, în războiul împotriva forțelor întunericului, Domnul îi cheamă pe toți ai Săi. Cu toate acestea, cei fricoși, chiar dacă fac ceva măreț, vor lăsa gloria celui care spune da atingerii sfinte. Ce spui de ceea ce Cel Preaînalt a vorbit inimii tale?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!