Mesajul zilei

29/08/2022 - TĂRIA CREDINȚEI ADUCE MARE BENEFICIU

Rut a răspuns: Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu.

Rut 1.16

Desigur, Ruth nu știa ce o va aștepta în viitor. Cu toate acestea, când a intrat în contact cu Cuvântul Domnului prin soțul și soacra ei, Naomi, a învățat suficient să creadă în Dumnezeul lui Israel. Fie ca toți cei care slujesc Celui Preaînalt să aibă aceeași înțelepciune să învețe de la ginerele lor, nurorile lor, angajatorii sau angajații lor, prietenii, cunoscuții și străinii, să se încreadă cu totul în El.

Când a devenit văduvă, Rut s-a alăturat soacrei ei ca o adevărată fiică. Asta ar trebui să se întâmple cu oricine se căsătorește. Ea a dovedit, de asemenea, că mai era ceva; credința evreilor în Dumnezeu era infinit mai importantă decât cultura, religia și prietenii lor. În momentul în care credința în Domnul luminează pe un om, acesta se comportă ca unul care găsește o comoară pe câmp: găsind-o, ascunde bogăția și apoi merge, vinde ceea ce are și cumpără acel pământ (Matei 13,44).

Naomi a auzit că Dumnezeu va vizita Israelul și seceta s-a terminat, așa că a decis să se întoarcă în țara ei. Totuși, în acel moment, era văduvă, fără doi copii și cu două nurori. Rut a știut să înțeleagă că puținul pe care îl știa despre Domnul era suficient pentru a merge în Țara Făgăduinței. Din acest motiv, s-a prins de ceea ce credea că este mai bine. Aceasta ar trebui să fie atitudinea celor care sunt instruiți cu privire la singurul Dumnezeu adevărat.

Nurorile au fost puse la încercare de Naomi, iar la a doua încercare, Orpa și-a luat rămas bun de la ceea ce a putut face Cel Preaînalt în viața ei și s-a întors la poporul și zeii ei. După aceea, nu s-a mai auzit nimic despre ea. Cu toate acestea, Rut s-a agățat de soacra ei și era gata de noua încercare. Știa că va fi fără minte dacă va înăbuși ecoul produs de glasul sfânt în inima ei și nu ar merita să piardă marea răsplată care o aștepta.

Nora perseverentă a rezistat celei de-a treia încercări făcând frumoasa declarație, care a fost copiată de milioane de oameni pe invitațiile de nuntă: Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Vei fi foarte fericit dacă îți faci și tu legământul cu Isus, căci acolo unde este El, trebuie să fii nu numai acum, ci și în vecii vecilor. Rut a ales partea cea mai bună, care nu-i va fi luată niciodată.

Oricine este chemat să fie membru al Trupului lui Hristos ar trebui să ia aceeași hotărâre, dar mulți oameni renunță, când află că a urma pe Isus include renunțarea și supunerea deplină față de El. Așteaptă-te să fii încercat și, atunci când ești, să nu cazi în minciunile vrăjamșului și să te întoarci la vechea ta viață.

La cine te poți duce dacă Învățătorul este Singurul care are cuvintele vieții veșnice? (Ioan 6,68). El îndreaptă pe oricine primește ca fiu și, dacă înduri îndreptarea, vei fi primit ca atare. Rut a fost răsplătită în toate felurile posibile și cu mult mai mult decât își imaginase, pentru că a devenit un strămoș al împăratului David și al Domnului Isus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!