Mesajul zilei

30/08/2022 - O ZI TRISTĂ

Atunci, ea a zis: „Filistenii sunt asupra ta, Samson!” Şi el s-a trezit din somn şi a zis: „Voi face ca şi mai înainte şi mă voi scutura”. Nu ştia că Domnul Se depărtase de el.

Judecători 16.20

Nașterea lui Samson a fost exact așa cum avea nevoie poporul lui Dumnezeu și, fără îndoială, pot spune același lucru despre fiecare om născut pe lume. Bine este să nu supărăm niciodată pe Dumnezeul nostru, ci să-L facem fericit. El spune că dacă suntem înțelepți – căutăm să știm ce ne-a pregătit El și să luăm în stăpânire – inima Lui se va bucura de atitudinea noastră. Ori, când Îi plăcem Domnului, El ne satisface dorințele inimilor (Psalmi 37:4).

Marea tragedie a umanității este varietatea religiilor din întreaga lume, cu cele mai diverse învățături ale lor. Însă, tot ceea ce a creat omul nu are nicio valoare pentru a-L satisface pe Cel Preaînalt și pentru a-I realiza lucrările. Aceste lucruri sunt periculoase pentru că au puterea opusă de a ajuta pe vrăjmaș să asuprească miliarde de oameni. Oamenii religioși cred că sunt în acord cu voia sfântă, dar de fapt îi fac pe plac dușmanului.

Una dintre greșelile lui Samson a fost că a avut încredere prea mare în sine și a nesocotit faptul că Dumnezeu i-a dat victoria, și nu puterea lui fizică. Mulți oameni cred că pregătirea lor academică este cea care le oferă succes, dar nu este adevărat. Neavându-și originea în Domnul, ceea ce obțin acești oameni este lucrarea cărnii și, așa cum a spus Isus, carnea este slabă (Marcu 26:41). Focul va dovedi felul lucrării realizate.

Samson s-a crezut mai puternic decât carnea și, dedându-se acesteia, a demonstrat cât de mult pasiunea te poate înlănțui și înfrânge. Timp de secole, nenumărați slujitori ai Celui Preaînalt s-au lăsat amăgiți de fascinația lumii. Mai târziu, când acești oameni s-au trezit din greșeală, în multe cazuri era prea târziu. Este ziua să biruiești ispita!

După ce și-a mărturisit secretul Dalilei, Samson a căzut într-un somn adânc în poala ei și, fiindu-i părul tuns de ea, și-a pierdut toată puterea. La fel se întâmplă și cu cel care se lasă înșelat de duhul patimii, deoarece contează mai mult decât ar trebui și, astfel, adversarul (care așteaptă mereu o breșă) poate intra în această viață pentru a o distruge. Dacă patima îți stăpânește inima, aleargă la Dumnezeu, căci următorul pas ți-ar putea fi fatal.

A fost o zi tristă când Samson s-a crezut la fel de puternic ca în alte dăți; de fapt, Duhul lui Dumnezeu fusese scos din el. Fie ca asta să nu ți se întâmple niciodată, pentru că dacă Domnul te va părăsi, cel rău va profita de ocazie pentru a-și face lucrarea rea. Cine cade într-un somn adânc în poala vrăjmașului, când se va trezi, va vedea că s-a îndepărtat de Cel Atotputernic.

Fă ceea ce este necesar pentru a nu rata prezența Tatălui. Fără îndoială, sfârșitul îți va fi aproape dacă asta se întâmplă. Cel mai rău lucru este că iubitul nu vede niciodată pericolul. Pentru el, cele mai mari defecte ale iubitei, precum Dalila, sunt virtuți impresionante. Dumnezeu poate și vrea să te elibereze de această lovitură. Primești oare să fii mântuit?


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!