Mesajul zilei

02/09/2022 - ÎNVĂȚĂTURĂ DEPRINSĂ

Dumnezeule, Tu m-ai învăţat din tinereţe, şi până acum eu vestesc minunile Tale.

Psalmi 71.17

Plăcerea învățătorului este să-și vadă elevii reușind la testele pe care le au de dat. Fără îndoială, Învățătorul cel Atotștiutor nu va înceta niciodată să-ți dea învățăturile de care ai nevoie astăzi sau în viitor. Prin urmare, dacă vrei să învingi mereu, ia în considerare tot ceea ce ți se dă, căci dacă ar fi existat vreo cale de a ieși dintr-o încercare sau de a câștiga o bătălie fără ajutorul sfânt, cu siguranță Domnul te-ar fi învățat-o.

Viața spirituală seamănă cu cea naturală. Există perioada în care ești bebeluș, apoi etapa copilăriei, cea intermediară, în care nu suntem nici copii, nici tineri, după care tinerețea și maturitatea. Prin urmare, este esențial să învățăm de la Creator, pentru că El este singurul care știe toate lucrurile, inclusiv capacitatea noastră de a rezista ispitelor vrăjmașului. Oricine este învățat de Isus nu va greși niciodată față de oameni și Dumnezeu.

În tinerețe, ai capacitatea de a înțelege Adevărul și de a te pregăti pentru a îndeplini scopul de a fi în Împărăția lui Dumnezeu. De fiecare dată când înveți ceva, crezi, și atunci vei vedea că credința se înrădăcinează în inima ta. Fie ca credința să-ți fie stăpână, ca și în cazul femeii de obârșie siro-feniciană, care avea o fetiță stăpânită de demoni. Ea a știut să înfrunte încercările date de Isus și, când acestea s-au terminat, fiica ei a fost eliberată de demonul care a asuprit-o (Marcu 7,26).

Îndrumat de ceea ce înveți, vei ști ce să faci în orice situație. Când cunoști planul Celui care te-a creat și lucrarea pe care El ți-a dat-o să o faci, ar trebui să pornești fără să te simți nedemn. Atunci, poți să te rogi și să crezi că vei primi ceea ce ai determinat. Este important să ne amintim că Învățătorul nu învață niciodată cu biciul, pentru că cei blânzi și smeriți la inimă respectă liberul arbitru și își îndreaptă greșelile (Matei 11:29).

Așadar, știind ce ai de făcut și începând să realizezi lucrarea lui Dumnezeu fără teamă, poți crede că El va merge înaintea ta pentru a-ți deschide cărările și te va păzi pentru a nu lăsa dușmanul să te atingă... Inima înţeleptului cunoaşte şi vremea, şi judecata (Ecclesiast 8:5); însă, trebuie să urmezi ceea ce Domnul te învață zilnic. Există învățătura generală, în care poruncile sunt învățate, dar și cea particulară, în care lucrarea este slujită așa cum vrea Dumnezeu, iar aceasta îți va aduce un rezultat bun.

Cei care practică Cuvântul știu că, atunci când ajung la bătrânețe, credința îi va susține, pentru că Dumnezeu nu-i părăsește niciodată pe ai Săi. Credința este ca tânăra cea frumoasa aleasă să-l încălzească pe David, întrucât vechile doctrine, cu timpul, nu au mai avut efectele dorite. Așa încât, chiar dacă forțele tale naturale scad, vei avea totuși copii sănătoși și binecuvântați. În unele cazuri, chiar și structura voastră în descompunere va lucra, așa cum a fost cu oasele lui Elisei (2 Împăraților 13:21).

Sfârșitul celor care îl iubesc pe Dumnezeu este să lupte lupta cea bună, să-și isprăvească alergarea și să-și păzească credința (2 Timotei 4:7), pentru ca apoi să primească cununa neprihănirii și să se bucure de fericirea veșnică. Într-o zi, vei primi cu bucurie porunca să pleci și să te înfățișezi înaintea Căpitanului mântuirii noastre, Căruia îi vei da socoteală de toate faptele tale. Aleluia!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!