Mesajul zilei

03/09/2022 - ATITUDINE ÎNȚELEAPTĂ ȘI RODITOARE

Şi eu voi nădăjdui pururea, Te voi lăuda tot mai mult.

Psalmi 71.14

Cei care renunță să umble în credință sau se obosesc să aștepte pe Dumnezeu, se îndepărtează de Domnul și nu mai primesc nimic de la El. Pentru a reuși în viață, este nevoie de perseverență, pentru că nu avem de-a face cu oricine, ci cu Creatorul și Susținătorul tuturor lucrurilor. Dacă El nu răspunde, cu siguranță există un gol pe care trebuie să-l umplem. Atunci vom ajunge la concluzia că El este bun și puternic pentru a ne da biruința (Efeseni 3:20).

Noe a fost un propovăduitor al neprihănirii, petrecând 120 de ani anunțând buna vestire, dar nimeni nu a fost mântuit. Cu toate acestea, el și familia lui au fost feriți de distrugere (2 Petru 2:5). Dacă ar fi renunțat să facă voia lui Dumnezeu, cu siguranță nu ar fi fost mântuit. Scripturile spun că sufletul Domnului nu se bucură de cel ce dă înapoi. Cu toate acestea, nu suntem între cei care merg spre pierzanie, ci către mântuirea sufletului nostru iubindu-l pe Isus.

David a spus că, așteptând cu răbdare pe Cel Atotputernic, a obținut victorie după victorie, pe care niciun rege nu le-a avut. Viața fiului lui Isai ar trebui să fie un exemplu pentru noi, căci așa vrea Dumnezeu să ne vadă. Prin urmare, chiar dacă totul indică faptul că timpul tău a trecut, să nu crezi. Vrăjmașul va face orice ca să te scoată din fața Domnului, dar de tine depinde să nu-l asculți.

Cine nu are răbdare să aștepte împlinirea făgăduințelor nu va lăuda cu adevărat pe Cel Preaînalt. Ce rost are să fii în biserică, să auzi vorbindu-se despre oameni care au avut succes, dacă îți petreci viața ținând pasul pe loc sau mergând cu spatele? Cu siguranță, vina nu este a Celui Atotputernic, pentru că El Se îngrijește de toți în mod egal. Dumnezeu ne-a făcut să umblăm cu El și ne-a promis că va merge înaintea noastră pentru a ne deschide calea (Isaia 45:2).

La fiecare victorie, împăratul lui Israel deschidea gura spre lauda Celui Preaînalt. Fă la fel, chiar dacă sunt lucruri mărunte, căci pe măsură ce Îl vei lăuda pe Dumnezeu, vei vedea că ți se vor deschide mai multe uși. Chiar dacă ești încă mic, să nu crezi că ești neînsemnat în ochii Creatorului, căci El i-a cinstit mereu pe cei care-L cinstesc. Deci, pentru a avea mare succes, păzește poruncile Cuvântului.

Cine vrea să câștige trebuie să folosească această formulă. Este inutil să-ți petreci viața aplicând preceptele oricărei religii; dimpotrivă, vei avea mult rod dacă faci ceea ce Dumnezeu ți-a descoperit. Credincioșii în Isus nu vor fi niciodată dezamăgiți să umble în credință. Vremea trece, dar cine face voia Domnului rămâne în veci (Psalmi 125:1). Așa că, urmează îndrumarea sfântă și vei fi cu totul împlinit.

A înceta de a-L căuta pe Dumnezeu, de a-L aștepta sau de a lupta pentru a schimba circumstanțele potrivnice, așa cum ți s-a spus, este ca și cum ți-ai semna acceptarea înfrângerii. Trebuie să-ți semnezi ordinul de credință, pentru că nu va înceta niciodată să fie onorat. Este o greșeală să crezi că Tatăl nu îți ascultă rugăciunea. Prin urmare, stai de veghe, pentru că El îți va spune ce trebuie să faci pentru ca El să-ți răspundă. Du-te până la capăt, căci Domnului nu-I este greu să lucreze și să-ți dea biruința.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie binecuvântat de către inimile voastre!