Mesajul zilei

04/09/2022 - CERÂND ÎNDOIT ȘI REUȘIND

Dumnezeule, nu Te depărta de mine! Dumnezeule, vino degrabă în ajutorul meu!

Psalmi 71.12

Dumnezeu se poate îndepărta atât de mult de noi încât nu mai putem ajunge la El. Însă, pentru a preveni acest lucru, nu trebuie să-L excludem din viața noastră și nici să-I întoarcem spatele. Cine încetează de a-L căuta cu stăruință pierde mult, pentru că acest refuz, chiar dacă pare o decizie personală, este de fapt lucrarea diavolului care, provocând această distanțare, găsește modalități de a duce pe om acolo unde poate să-l atace fără a fi deranjat.

Nu știm de ce psalmistul s-a simțit rătăcit și depărtat de Cel Atotputernic, dar când a văzut că acest lucru se poate întâmpla, s-a pus imediat în rugăciune și L-a rugat pe Dumnezeu să-l scoată din această stare. Dacă, într-o zi, simți că Domnul a fost nemulțumit de o lucrare a ta și, prin urmare, El se depărtează, intră în rugăciune și cere ajutorul sfânt.

Rugăciunea psalmistului este dovada că Îl poți aduce pe Domnul aproape de tine. Cu cât ești mai aproape de El, cu atât vei trăi mai bine și mai ocrotit, dacă folosești credința. Când ești aproape de Cel care are toată priceperea, nu vei fi lovit de nicio ciumă, și nici măcar o săgeată otrăvitoare a vrăjmașului nu te va putea atinge. Astfel, vei afla dragostea Tatălui și vei fi cu totul împlinit în credința lucrătoare în Isus.

Psalmistul dorea ca eliberarea să-i fie imediată. Aceasta arată că putem face ca lucrarea sfântă să aibă loc. Cu toate acestea, când există vreun fel de păcat nemărturisit, Domnul este incapabil să lucreze (Isaia 59:2). Așa că examinează-te mereu și nu lăsa ca soarele să apună fără a îndrepta ceea ce ai greșit. Cine se mărturisește și renunță la păcate va găsi milă (Proverbe 28:13) și, în felul acesta, Domnul nu va mai fi departe și nici nu va răspunde cu întârziere.

Modul în care răspunzi la revelațiile Domnului din Cuvântul Său va determina ceea ce El va face. Deci fii de neclintit în această certitudine; în acest fel, vei ști să acționezi în orice situație, pentru că îndoielile cu privire la ce cale să apuci și ce va realiza El în și pentru tine vor înceta. Cel Preaînalt nu Se leapădă niciodată de spusele Sale și nici nu încetează de a-Și împlini promisiunile (Numeri 23:19). Cuvântul Său va domni peste toate lucrările vrăjmașului.

Dumnezeu și Cuvântul Său una sunt și sunt indisolubil întrepătrunși, chiar și pentru un studiu sumar sau aprofundat. În momentul în care înțelegi ce are El pentru tine, profită de acel lucru, căci va fi ca îngerul oprit de Iacov să plece. Patriarhul a folosit autoritatea celui care umblă cu Dumnezeu și, pentru că a făcut acest lucru, a fost binecuvântat.

A-L avea pe Domnul mereu în preajmă este un semn că viața noastră va fi infinit mai bună decât am crede. Aceasta nu ar trebui să ne fie doar ținta, ci și motivul acțiunilor noastre în mod constant. Cine umblă cu Cel Atotputernic nu se va pleca niciodată înaintea atacurilor rele și, prin urmare, nu va înceta de a căuta pe Domnul.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!