Mesajul zilei

05/09/2022 - TAINA CE TE DUCE LA VICTORIE

Pentru mulţi, am ajuns ca o minune, dar Tu eşti scăparea mea cea tare.

Psalmi 71.7

Psalmistul a știut să-Și găsească în Domnul scăparea; astfel, toate i-au mers bine. Cine află această taină va vedea că nu va duce lipsă de ajutorul sfânt. Pentru cei mântuiți, Scripturile sunt mereu deschise, iar cu ajutorul Duhului Sfânt, Învățătorul nostru, aceștia vor ști ce să facă în orice situație. Lui Dumnezeu îi place să-și vadă copiii purtându-se ca niște slujitori ascultători.

Autorul acestui Psalm a fost atât de binecuvântat încât pe tot ce punea mâna îi izbutea, iar oamenii vorbeau despre el cu laude, numindu-l o minune. Oh! Dacă, în toate bisericile, ar exista mulți oameni care să trăiască precum psalmistul, această lume ar fi câștigată de Isus într-o clipă. Astfel, chiar dacă totul s-ar întoarce împotriva poporului lui Dumnezeu, nimic nu ar putea rezista lucrării sfinților, care ar fi mare și impresionantă.

Orice creștin poate fi biruitor în toate, fiind considerat o minune de către ceilalți, inclusiv de slujitorii care nu-și cunosc încă locul în Hristos. Oricine își știe drepturile în Fiul lui Dumnezeu nu se poticnește niciodată de obstacolele puse de cel rău. Poți să te împaci cu Domnul acum și să începi să trăiești atât de frumos încât cei rătăciți te vor considera cineva special.

Deosebirea noastră se face prin modul în care răspundem la ceea ce ne vorbește Cel Atotputernic în Cuvântul Său. Deci, chiar și atunci când situația pare fără speranță, nu te lăsa înșelat de minciunile vrăjmașului. Cel mântuit are rezolvare la toate cele, pentru că știe să folosească Numele care este deasupra oricărui nume (Filipeni 2,9). Creștinul este întotdeauna la conducere. Cu el, diavolul nu stă la masă și nici nu împarte cărțile, pentru că, cu o singură poruncă, slujitorul lui Dumnezeu pune tot Iadul pe foc.

Fă-ți din Domnul pavăză, și nu din filozofia religioasă creștină. Astfel, atunci când dușmanul atacă, se va dovedi cine este sau nu tare în credința în Hristos. Cei care trăiesc ca cei răi vor fi atacați; dimpotrivă, cei ce urmează Cuvântul vor folosi autoritatea Numelui lui Isus și vor pune pe fugă tot Iadul. Cei mântuiți îi ajută chiar și pe cei rătăciți să scape de lucrările demonilor.

Fie că este vorba de boală, probleme financiare sau ispite, învață să mergi înaintea Celui Preaînalt, făcându-L ocrotitorul tău. În acest fel, oricât de mult ar încerca forțele răului să te învingă, le vei alunga cu o poruncă simplă și puternică. Cine crede și trăiește în credința în Isus iese întotdeauna învingător. Cel care nu se pleacă înaintea Adevărului, vede răul atacându-l și, chiar dacă se străduiește din greu, nu poate scăpa de săgețile celui rău.

Furtunile vin și pleacă, dar cei care fac voia sfântă nu vor dispera niciodată și nu vor da înapoi. La urma urmei, fiind în Hristos, ai puterea lui Dumnezeu de partea ta. Fă-ți din Domnul scăparea și toți vor vedea cum El îi apără pe cei care își pun credința în El. Atunci totul îți va merge atât de bine, încât mulți te vor considera o minune.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!