Mesajul zilei

06/09/2022 - BUNĂTATEA DOMNULUI

Înviorează-mă după bunătatea Ta, ca să păzesc învăţăturile gurii Tale!

Psalmi 119.88

Blândețea și bunătatea Domnului — nădejdea bună sau bunătatea plină de nădejde — arta de a face binele din inima Lui, au puterea de a ne înviora. Dumnezeu a poruncit tuturor să creadă în Evanghelie, pentru că este calea care ne permite să ne apropiem de Tatăl. Putem scăpa de cel rău prin El, pentru că aceasta este puterea lui Dumnezeu (Romani 1:16). Dacă nu-ți știi drepturile în Hristos, nu vei reuși niciodată în credință. În lupta duhovnicească, oricine crede în Isus este biruitor.

În pilda fiului risipitor, Învățătorul L-a reprezentat pe Dumnezeu ca pe Tatăl care așteaptă cu nerăbdare întoarcerea fiului. Ori, departe de El, printre cei rătăciți, omul este zdrobit de diavol. Fără îndoială, inima Domnului este grea când cineva pornește spre ușa largă, unde se va întâlni cu vrăjmașul care se află în capacitatea sa maximă de înșelător. Apoi, chiar dacă vrei să te întorci, nu te vei putea elibera.

Când îți simți sufletul stăpânit de rele și îți dai seama că te îndepărtezi de Tatăl, cere-I să te învioreze, ceea ce este o lucrare foarte importantă, pentru că îți va reda viața. Acest lucru se întâmplă atunci când primim pe Isus ca Mântuitor și, prin urmare, aflăm noua naștere, totul fiind nou. Cu toate acestea, din păcate, de-a lungul timpului, mulți își slăbesc credința și cad în păcat, având nevoie să fie înviați.

Cererea psalmistului arată că nu există altă cale de a înviora sufletul. El știa că măiestria Domnului de a face bine va face posibil ca cererea să-i fie satisfăcută. El a invocat nădejdea bună a lui Dumnezeu și, prin porunca Sa, a scris calea de urmat pentru a se elibera de orice simțire negativă. Nu contează dacă ai făcut ceva care L-a rănit mult pe Domnul, căci este imposibil ca El să nu-ți răspundă.

Versetul arată că nu există nicio modalitate de a păzi învățătura gurii lui Dumnezeu, dacă sufletul nu a fost însuflețit, iar acest lucru este extrem de periculos. Cine nu-și însuşește cuvintele Celui Preaînalt Îl face să pară ca un mincinos în spusele Sale. Domnul spune că sângele Fiului Său ne-a curățat de orice păcat, că am fost vindecați prin rănile Lui și El ne va satisface toate nevoile în slavă prin Hristos Isus (Filipeni 4:19). Ascultă de Dumnezeul cel adevărat!

Nu te lăsa cuprins de neliniște, depresie, tristețe sau alt sentiment care îți distruge speranțele și dorința de a trăi. A înceta de a face binele te va duce la moartea în Duh. Cererea psalmistului este o readucere aminte a Domnului că El este gata să facă marea schimbare în tine. Faptul că Dumnezeu este bun cu oamenii înseamnă că ei trebuie să păstreze mărturia pe care El o dă despre Sine și despre neprihănirea Lui. Acest lucru poate fi făcut acum!

Ce-ar fi să te ridici pentru a te bucura de viața plină de belșug adusă de Isus? Nu este bine să uităm de misiunea Învățătorului aici pe Pământ. La urma urmei, Dumnezeu vrea să te vadă slujindu-I pe deplin. El arată că va merge până la capăt pentru ca tu să ai tot ceea ce El a spus că a făcut pentru binele omenirii, căci mărturia gurii Sale nu poate fi ștearsă.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus să vă poarte în carul Său de biruință!