Mesajul zilei

08/09/2022 - DESPRE ÎNDURĂRILE LUI DUMNEZEU

Bunătăţile Domnului nu s-au sfârşit, îndurările Lui nu sunt la capăt.

Plângerile 3.22

Greșelile noastre l-ar putea determina pe Cel Preaînalt, care este Foc Mistuitor, să ne distrugă cu totul, dacă nu ar fi îndurările Sale. Prin urmare, trebuie să învățăm ce pot face acestea pentru noi, astfel încât atunci când cel rău ne șoptește la ureche că nu mai există cale pentru noi, pur și simplu să râdem de el și să rămânem tari în credință. Cu toate acestea, Domnul nu poate suporta o viață dăruită păcatului și care continuă să nege o astfel de purtare.

Fiind Creatorul nostru, aceasta este ca o provocare în ochii Săi sfinți. Oricât de mult crezi că ai dreptate, nu te preda vrăjmașului. Ori, dacă Dumnezeu te-a lăsat să treci printr-o astfel de încercare, El are o mare răsplată de oferit, dacă Îi ești credincios. Legea Domnului cere păcătosului să primească pedeapsa greșelii sale, căci nimeni nu-și bate joc de Dumnezeu (Galateni 6:7).

Îndurările sfinte vorbesc în favoarea noastră, ne apără de dușman și nu permit lui Dumnezeu să ne întoarcă spatele. Mai mult, ele ne fac să ne bucurăm de firea Sa sfântă, atâta timp cât ne recunoaștem greșeala și ne împăcăm cu El. Ele sunt de o importanță crucială, pentru că dacă Cel Preaînalt ar intra în judecată cu un om, acesta ar fi cu siguranță distrus. Avem multe de mulțumit Tatălui pentru harul Său, nu-i așa?

Cuvântul spune că îndurările sfinte sunt motivul pentru care nu ni se pune capăt vieții. Ține asta minte, astfel încât să ai ce spune când cel rău vine să te convingă că Dumnezeu te va nimici pentru o greșeală, oricât de mare sau mică. Așa că, nu te lăsa amăgit de vorbe care contrazic Scriptura. Chiar dacă ai greșit, prin harul Său, Dumnezeu îți va îndeplini cererea de iertare și te va pune din nou pe picioare înaintea Lui.

De nu ar fi îndurările Domnului, în ziua cea mare, cine ar sta înaintea sfântului Dumnezeu? Nu există nicio modalitate de a scuza o singură acțiune păcătoasă. Totuși, dacă ai căzut în orice fel de greșeală, nu rata șansa de a te împăca cu Cel Preaînalt și de a obține iertare acum. Lucrul bun este că aceste favoruri sfinte sunt reînnoite în fiecare dimineață. Bucură-te de această bunătate a Domnului.

Nu disprețui niciodată ajutorul ceresc, deoarece cu el, puteți avea un nou început ori de câte ori este nevoie. Cel mai bine este să nu greșești niciodată, dar dacă ai făcut-o, mărturisește totul. Deși ai mers departe în nebunia de a păcatui și crezi că ai „folosit” întregul ”stoc” al acestui har divin, să știi că este nesfârșit. În fiecare zi, Tatăl ne surprinde cu înnoirea îndurărilor Sale. Dumnezeu este și lucrează dincolo de ceea ce ne putem imagina.

Nu abuza de harul Domnului, căci atunci când păcatul este intenționat, este foarte greu să-ți obții eliberarea. Pune capăt ispitelor mărturisindu-ți slăbiciunile și primind iertare. Când primești ajutor, fii recunoscător. Îți arăți recunoștința mergând demn în chemarea ta cerească. Fii, așadar, o binecuvântare pentru lume.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi!