Mesajul zilei

09/09/2022 - DE CE OARE MAI ARE NEVOIE OMUL?

El va locui în fericire şi sămânţa lui va stăpâni ţara.

Psalmi 25.13

Această promisiune a fost făcută omului care se teme de Domnul. Este foarte bine să respecți voia sfântă și să te străduiești să îndeplinești misiunea care ți-a fost dată. Atunci vei fi ca David, un om după inima lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 13:22). Astfel, nimic nu-ți va lipsi, și dacă diavolul te ispitește, nu te lăsa, ci mustră-l, căci asta este plăcut Tatălui. Rezistă ispitelor, iubește pe Domnul și pe aproapele tău, nu înșela și nu minți niciodată pe nimeni.

Fiecare slujitor adevărat va fi instruit de El cu privire la calea pe care ar trebui s-o aleagă (Psalmi 25:12). Când primești sfatul sfânt, asumăți-l de îndată, pentru că este înțelepciunea ta. Ceea ce îți spune Dumnezeu, pe lângă faptul că este adevărat, este cel mai bun lucru pentru viața ta. El este Atotștiutor și, prin urmare, știe exact de ce ai nevoie pentru a fi pe deplin realizat. Lucrurile pe care omul le alege pentru sine nu sunt de nici un folos, pentru că prin păcatul lui Adam, omenirea s-a stricat (Romani 5:12).

Isus ne-a învățat că nu putem face nimic fără El (Ioan 15:5). Prin urmare, nici măcar omul născut din nou nu ar trebui să facă nimic fără călăuzirea Domnului. Fii înțelept și caută sfaturile adevărate în Cuvânt. Alegerile proaste duc întotdeauna la sărăcie, durere, necazuri și suferință. Pe măsură ce primești îndrumarea cerească și crezi în ea, vei fi pe calea cea bună. Numai cu Dumnezeu este posibil să fii biruitor. Orice succes pe care omul îl are în afara ajutorului Tatălui va aduce o problemă. Prin urmare, să nu-ți dorești să te îmbogățești fără binecuvântarea Domnului,căci vei avea parte de suferință.

Hristos a luat asupra Sa pedeapsa care ne aduce pacea (Isaia 53,5) și, prin urmare, cu El avem și vom avea întotdeauna biruința. Cât de curând, omul ascultător își va da seama că Îl are pe Dumnezeu de partea lui și, în acest fel, toate lucrurile vor merge bine pentru el și familia lui. Binecuvântarea este pentru tine și pentru ai tăi, cei care fac parte din familia sfântă. Dar atenție, fiindcă fiecare greșeală aduce cu ea o pedeapsă gravă.

Problemele pe care le avem pot indica faptul că nu suntem după voia Celui Preaînalt. Astăzi, lupta pentru împlinirea făgăduinței nu se duce prin suferință, ci prin ascultarea de Domnul. Cel ce-L iubește pe Dumnezeu va fi la rândul său iubit de El (Ioan 14:21), dar cei care Îl disprețuiesc sunt expuși atacurilor diavolului. Nu te expune celui rău, ci acceptă planul Tatălui și folosește îndrumarea care ți-a fost dată în mărturia Scripturilor.

Cine urmează cuvintele lui Dumnezeu descoperă că a făcut un lucru foarte bun pentru sine, pentru că sufletul lui se va odihni în pace, în voia deplină a Celui care este iubire și desăvârșit în tot ceea ce plănuiește și execută. Promisiunea este pentru noi, copiii noștri și pentru toți cei care sunt departe – cei pe care Dumnezeul nostru îi cheamă. El te-a invitat să fii după firea Sa, și nu după stricăciunea morală și spirituală a lumii. Ascultă-L și fii binecuvântat!

Oprește-te, ascultă și fii atent la ceea ce ți se propovăduiește, pentru că este tot ce ai putea avea. Domnul este desăvârșit în căile Sale, Sfânt în felul Său de a fi și El te-a ales pentru că te iubește. Dacă nu pleci dinaintea lui Dumnezeu, El te va binecuvânta și te va păzi. Cel Preaînalt are mult mai multe să te învețe; de aceea, nu te opri la ceea ce ai primit, ci lasă înțelepciunea Celui Atotștiitor să te ducă mereu în prezența Sa minunată. Încrede-te pe deplin în El!

Rugăciune

Domnul Iisus fie cu voi!