Mesajul zilei

10/09/2022 - TATĂ ÎNȚELEPT ȘI FIU DESTOINIC

Dă fiului meu Solomon o inimă bună, ca să păzească poruncile Tale, învăţăturile Tale şi legile Tale, ca să împlinească toate aceste lucruri şi să zidească el casa pentru care am făcut pregătiri.

1 Cronici 29.19

Dacă toți părinții ar fi oameni în Dumnezeu, o nouă generație de biruitori s-ar ridica în lume. Consumul de droguri, lipsa de respect și faptele de violență ar putea fi evitate dacă de la început poporul ar fi stăpânit de conducători care se tem de Domnul. După ce David a intrat în prezența Celui Preaînalt, pe lângă faptul că s-a rugat pentru poporul său, a cerut ca fiul să reușească să-i urmeze pe tron.

Implicarea părinților în creșterea copiilor este foarte importantă, dar cel mai mare ajutor pe care aceștia îl pot oferi copiilor lor este respectarea Cuvântului lui Dumnezeu. Din păcate, o filosofie stricată a pus stăpânire pe societate. În versetul amintit, este vorba de bătrânul soldat care își ia rămas bun de la misiunea ce i-a fost dată pentru poporul care i-a fost dat să-l păstorească. Prin urmare, s-a rugat pentru fiul ales de Domnul ca să-I fie succesor. David știa că Solomon trebuie să fie un om al lui Dumnezeu, altfel cu toții vor avea de suferit.

Oamenii buni nu pot scăpa de responsabilitatea de a-și pregăti moștenitorul cu toată grija. Rugăciunea psalmistului și a împăratului lui Israel trebuie citită cu atenție și sub ungerea puternică a Domnului. În ea sunt lecții prețioase învățate și practicate de David de-a lungul vieții. Ea ne învață diferitele feluri de purtare care au făcut din el omul după inima Tatălui. Fie ca și cititorii mei să fie acest fel de om!

David a cerut ca Solomon să aibă o inimă bună; altfel, nu ar fi putut păzi legile care să-l facă înţelept. Împăratul lui Israel știa cât de important e acest lucru, altfel nu l-ar fi folosit. Pune-ți acest scop în viață, pentru că planul lui Dumnezeu nu se va împlini în tine cu totul sau în parte, dacă nu există o asemenea calitate în credința ta. Fiecare părinte ar trebui să depună toate eforturile astfel încât copiii lor, pe lângă faptul de a fi destoinici, să fie înțelepți în credință.

Există o mare lipsă de oameni cinstiți care să nimicească răul și să glorifice binele. Ce s-ar întâmpla cu societatea dacă oamenii cinstiți ar dispărea? Ori, Solomon trebuia să păzească poruncile, mărturiile și legile sfinte. În același mod, și noi trebuie să ascultăm de ele. Pentru a-I plăcea pe deplin lui Dumnezeu, trebuie să facem aceeași cerere ca și David. Lucrarea este mare, dar responsabilitatea este și mai mare, astfel încât caută puterea pentru a nu eșua.

Dumnezeu răspunde cererilor în care credința și adevărul sunt prezente. În cazul lui Solomon, cu o inimă bună, și-ar îndeplini bine funcția și ar construi casa Domnului. Să nu-ți îndeplinești niciodată doar o parte din datorie, permițând vrăjmașului să acționeze liber. Misiunea noastră este să ocupăm întregul Pământ, curățându-l de locuitorii săi răi (demonii).

Există oare un lucru pe care, dintr-un motiv oarecare, nu ai putut să-l faci? Roagă-te ca succesorul să-ți termine lucrarea, căci într-o zi îi vei mulțumi lui Dumnezeu pentru că L-ai slujit cu dragoste. Pregătește-te să nu-ți lași sarcina neterminată, ci să faci ceea ce ți-a fost menit.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi, și casele voastre!