Mesajul zilei

15/09/2022 - POZIȚIA DE DORIT

Când urmez învăţăturile Tale, mă bucur de parc-aş avea toate comorile.

Psalmi 119.14

Tot ceea ce Domnul face în viața ta este menit să te ajute să ajungi la poziția pe care psalmistul spune că a obținut-o. Dumnezeu nu ar învăța niciodată ceva care să-ți cauzeze vreun rău, pentru că Leacul lui Dumnezeu, Cuvântul Său, nu produce „efecte secundare” și nici nu are contraindicații. Ceea ce îți dă El vine cu o măsură dreaptă și bine cântărită. Dacă te încrezi în El, nu vei da niciodată greș.

Cheia biruinței este să crezi în ceea ce spune Dumnezeu și să-ți revendici promisiunile Sale. Nu este suficient să știi că o anumită binecuvântare îți aparține, fără să ți-o asumi, pentru că atunci, nu o vei avea niciodată. Dovada că ești în Dumnezeu este atunci când, auzind Cuvântul și înțelegând ceea ce Dumnezeu condamnă, să încetezi de a greși. Uneori, o astfel de interdicție provoacă dezamăgire celui în cauză pentru că este „vândut vrăjmașului”, neînțelegând motivul pentru care anumite fapte sunt condamnate. Însă, mai târziu, acesta va înțelege marele dar pe care i l-a făcut Tatăl.

Cine umblă cu Cel Preaînalt trebuie să-I păzească poruncile, căci Îi vor face mare plăcere. Pe de altă parte, cei care nu le îndeplinesc din toată inima nu cunosc răul pe care și-l fac singuri, căci asta este ca o nesocotire a lui Dumnezeu. Există o singură cale de a sluji Domnului: cu bucurie! A-I răspunde de bunăvoie îți va aduce întotdeauna răsplată. Mărturia Domnului este glasul Său care îți spune să mergi pe calea pe care El ți-a arătat-o.

Respectarea poruncilor sfinte nu este o pedeapsă de la Tatăl iubitor, ci un beneficiu din Ceruri. Așadar, pe măsură ce te pui pe calea arătată de Dumnezeu, vei crește mai puternic cu fiecare hotărâre pe care o iei și vei fi fericit cu ceea ce credința ta va înfăptui. A da atenție la ceea ce spune Domnul este cel mai mare respect pe care I-l poți arăta. Astfel, viața va începe să ți se schimbe și, în scurt timp, vei fi surprins de ceea ce ai realizat.

Un creștin nefericit este cel care nu a învățat calea mărturiilor lui Dumnezeu și, din această cauză, vrăjmașul îl asuprește cu duhul nefericirii. Sub asuprirea diavolului, omul nu se va bucura chiar dacă are o familie minunată, prieteni buni și nu duce lipsă de nimic. Secretul de a fi fericit ți-a fost deja dezvăluit; acum, trebuie doar să te împlinești cu desăvârșire! Bogățiile nu sunt întotdeauna binevenite, decât numai dacă Dumnezeu însuși ți le-a dat.

Nu accepta niciodată nimic ce nu a fost făgăduit sau binecuvântat de Domnul. Dacă El nu îți dă ceea ce crede că este important, trebuie să existe un motiv serios. Sunt diferite tipuri de bogăție – intelectuală, materială, mentală etc. —, dar cea mai mare este ceea ce ți se dă cu binecuvântarea Domnului, deoarece nu este urmată de niciun necaz (Proverbele 10:22).

Așadar, nu exagera în a te îmbogăți muncind prea mult sau folosind mijloace necinstite pentru a obține ceea ce ai nevoie. Mărit să fie Domnul care vrea pacea robului Său (Psalmi 35:27). Lasă-L pe Dumnezeu să te îndrume și atunci vei vedea că El știe să aducă bunăstare fără necaz. La urma urmei, Isus ne-a adus viața plină de belșug!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares



Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!