Mesajul zilei

16/09/2022 - ÎNVĂȚĂTURILE FAC PE ISUS SĂ VINĂ LA TINE

Învăţăturile Tale sunt moştenirea mea de veci, căci ele sunt bucuria inimii mele.

Psalmi 119.111

În Scripturi găsim diferite învățături ale Domnului adresate nouă. Ele sunt importante pentru că ne dezvăluie planurile lui Dumnezeu în ceea ce ne privește. De aceea, lipsa lor ne face un mare rău, pentru că, la necaz, nici nu am ști să ne rugăm. Acestea sunt hotărâri luate pentru binele nostru; astfel, dacă nu le cunoaștem, cum le-am putea revendica? Drepturile ce nu sunt revendicate sunt inexistente.

Când știi că un lucru îți aparține, ia-l imediat în stăpânire, pentru că fericirea depinde de poziția ta față de revelația Cuvântului. A înceta de a cere realizarea a ceea ce îți apparține înseamnă a fi beneficiarul unui testament, dar fără să-ți însușești respectivele bunuri. În această situație, ce oare ar trebui să faci? Când ai un astfel de document, deschizi un proces pentru ca să fii autorizat să intri în posesia bunurilor. În același mod, revendică tot ce ți se spune în Cuvânt!

Învățăturile date de Dumnezeu în ceea ce te privește fac parte din moștenirea ta în Isus. Chemându-te să fii parte în Trupul lui Hristos, Domnul a rânduit o serie de binecuvântări pentru tine. Vei disprețui oare ceea ce ți-a dat El? Vei pierde ceea ce ți s-a încredințat dacă nu faci nimic. Așadar, multe din aceste lucruri vor depinde de atitudinea ta. Apoi, când va sosi ziua judecății, va trebui să arăți ce ai făcut cu „darurile” primite.

Isus a spus povestea unui om care a îngropat talantul și apoi, deși l-a returnat intact, a fost aruncat în întunericul de afară unde sunt plânsul și scrâșnirea dinților (Matei 25:24-30). Un astfel de om a mers în pierzanie, pentru că nu iubea mântuirea dată de Dumnezeu. Ai grijă! Nu disprețui darurile cerești și nu le schimba cu nimic. Revelațiile sunt trimise pentru a face o mare schimbare în ființa ta. Fără ele, vei avea probleme aici și în veșnicie.

Acordă multă importanță la ceea ce ți-a fost dat în mod gratuit de către Stăpânul Universului. Aceasta nu se referă doar la bunurile materiale, ci și la darurile spirituale. Ceea ce Dumnezeu îți dezvăluie nu poate fi niciodată lepădat, căci astfel de daruri Îl fac pe Isus să te viziteze. Există ceva mai important decât primirea unei vizite de la Cel care are toată puterea în Rai și pe Pământ? Printr-o vizită la bogatul Zaheu, acesta și-a primit mântuirea. Ce s-ar fi întâmplat cu el dacă nu s-ar fi urcat în smochin să-L vadă pe Domnul Isus?

Fă totul pentru a-L „vedea” pe Învățător, pentru că, vizitându-te, Isus va pune capăt problemelor tale, de la suferință ce mai mică până la mântuirea sufletului. Nu uita că viața pământească este prea scurtă și, chiar dacă ar fi mii de ani, de ce să nu fii mântuit? După moarte, duhul tău va dăinui pe vecie: trilioane de ani înmulțite cu alte trilioane, și apoi din nou înmulțite cu suma acestui calcul. Fii înțelept și nu te lăsa păcălit de ispita „ușii deschise”.

Cine nu ar da totul pentru a-L avea pe Hristos în casa sa? Cu toate acestea, mulți refuză, fără să știe, vizita Învățătorului, disprețuind revelațiile care Îl aduc în viața lor. Îți pasă atât de puțin de fericirea ta veșnică, încât îți este indiferent de o vei pierde pe vecie? Amintește-ți că Isus l-a numit nebun pe omul care se gândea numai la această viață.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!