Mesajul zilei

17/09/2022 - SUPUS ÎNVĂȚĂTURILOR TALE

Eu sunt robul Tău; dă-mi pricepere ca să cunosc învăţăturile Tale.

Psalmi 119.125

Cei care primesc chemarea de a fi slujitori dobândesc potrivit un har mai mare. Este necesar să-I slujim lui Dumnezeu ceea ce ne spune El, având aceasta ca rânduială și poruncă sfântă de împlinit. Pe lângă faptul că mai este cea bună, revelația este răspunsul de care vom avea nevoie în viitorul apropiat sau îndepărtat. Legile sfinte sunt binecuvântate, căci ne țin în luptă sau în afara luptei! Urmându-le, bucuri pe Domnul.

Cere-i lui Dumnezeu pricepere pentru a discerne ce să faci cu mărturiile pe care El ți le dă, căci pe măsură ce le crezi și îți propui să faci ceea ce spune El, descoperi că ai acces la toate armele neprihănirii Cerului. Oricât de mult încearcă dușmanul să distrugă învățăturile sfinte, acestea acționează așa cum ar acționa Domnul în locul lor. Cunoașterea adevărului eliberează (Ioan 8:32) și ne oferă o plăcere imensă de a-L iubi pe Tatăl.

Vom avea întotdeauna nevoie de capacitatea de a înțelege abilitățile care ne vor conduce la victorie. Ori, Cel Preaînalt nu va fi niciodată considerat incapabil pentru că nu le-a investit cu puterea de a-L reprezenta cu demnitate și neînfricare. Când creștinul înțelege că luptă luptele Domnului, nicio victorie nu-i va scăpa din mâini. Slujitorul lui Dumnezeu trebuie să creadă că este înarmat pentru a face față unor lupte ieșite din comun.

Așa cum Avraam i-a înarmat pe cei trei sute optesprezece din cei mai viteji slujitori născuți în casa lui (Geneza 14:10-14), Dumnezeu îi înarmează pe cei născuți din nou pentru a înfrunta forțele iadului. Nu te simți niciodată incapabil să lupți împotriva vrăjmașului, pentru că ai destule arme la îndemână pentru a-ți oferi victoria. Nu crede niciodată că ești liber să păcătuiești, ci să-L respecți pe Domnul. Nu poți face compromisuri, crezând că ești „special” și poți acționa în afara Cuvântului.

Pe măsură ce lupți luptele Domnului, vei afla un grad de sfințire la care nu te-ai gândit niciodată că-l poți avea. Cel care slujește lui Dumnezeu trebuie să mediteze la ceea ce spune El despre el, pentru că atunci, în mijlocul luptei, va fi învățat să folosească puterea sfântă. În acest fel, va vedea cum minunile au loc într-un mod glorios; altfel, va fi învins. În bătălii, omului i se face frică mare, dar la întoarcere devine mai pregătit decât înainte.

Duhul lui Dumnezeu îi ajută pe copiii Săi să asculte de porunca Domnului. Onoarea Celui Atotputernic este în joc atunci când El te conduce în luptele Sale. De fapt, El nu va permite niciodată ca Numele Său să fie făcut de rușine; prin urmare, nu te poți lăsa învins. Slujitorii Celui Preaînalt sunt luptători invincibili, pentru că El îi folosește pentru a-Și îndeplini lucrarea. Prin urmare, nu ar trebui să se ocupe cu altceva decât să facă ceea ce li s-a poruncit.

Cei care sunt dispuși să facă lucrarea nu trebuie să spună niciodată „nu” la ceea ce le spune Învățătorul să înfăptuiască. Răsplata pentru cel care este folosit în lupta împotriva răului este mare; prin urmare, nu minți și nici nu te lepăda de Adevăr, chiar dacă te costă scump. Unde este Domnul, trebuie să fie unul care Îi slujește. Prin urmare, de acum înainte, fii un împlinitor al Cuvântului lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus să vă binecuvânteze!