Mesajul zilei

18/09/2022 - LUMEA MINUNATĂ A LUI DUMNEZEU

Învăţăturile Tale sunt minunate, de aceea le păzeşte sufletul meu.

Psalmi 119.129

Fiind mântuit, ai început să faci parte din Împărăția lui Dumnezeu – lumea minunată a Domnului. Pătruns de Evanghelie, ai făcut mai mult decât să-ți schimbi religia, căci ești izbăvit de asupririle vrăjmașului și te-ai întovărășit cu Tatăl ceresc în îndeplinirea lucrării Sale. Acum ai la dispoziție puterea care a creat toate lucrurile și le ține așa cum a fost hotărât la origini.

În lumea lui Dumnezeu nu poate exista păcat; prin urmare, orice ispită trebuie respinsă, precum și boala, durerea, tristețea și alte forme de rău. Cum suntem sub stăpânirea acestei Împărății, nu putem permite ca atacurile malefice să ne doboare, căci cine domnește peste noi este Adevărul. Ai grijă să nu faci loc diavolului și nu-i primi cuvintele rele, îndoiala sau suferința pe care ți le trimite.

Străduiește-te cu sârguință să nu greșești și nici să stai departe de harul lui Dumnezeu, pentru că tristețea îți poate aduce amărăciune în inimă, făcându-te să-ți pierzi pacea. Prin urmare, mulți își vor vedea sufletul întinat. Ai grijă să nu minți niciodată pe slujitorul lui Dumnezeu și nici să nu crezi mesajul pe care ți-l trimite. Din cauza necredinței, Zaharia era mut (Luca 1:8-20). Când Dumnezeu vorbește, cel mai bine este să împlinești ceea ce spune revelația.

Responsabilitatea celui ce aude ceva de la Domnul, dar nu-L ascultă, este mare, deoarece cine nu crede în mărturia lui Dumnezeu Îl face mincinos. Dorește-ți să fii un rob adevărat, și nu un răufăcător în veci de veci. Cel care primește o misiune și o execută are autoritatea de a îndeplini porunca Celui Preaînalt. Urmează voia lui Dumnezeu pentru ca puterea Lui să realizeze în tine și prin tine ceea ce El a făcut pentru cei care L-au slujit în trecut.

Suntem supuși acelorași patimi la care a fost expus Ilie (Iacov 5:17), iar Dumnezeul prorocului este Dumnezeul nostru. Toate revelațiile care ți se oferă sunt minunate și au un scop anume: să facă minunile pe care le anunță. Când primești o revelație a Cuvântului, crede de îndată în ea și cere ca aceasta să se împlinească în tine. Domnul nu ar greși niciodată; de aceea, alegându-te pentru o misiune, a încheiat un lung proces în ceea ce te privește.

Sufletul celui care este cu adevărat rob este întotdeauna dispus să se supună poruncii. Pe de altă parte, cei care se răzvrătesc împotriva unui plan al Domnului nu sunt fermi în credință. Îi poți ști pe cei care sunt slujitori prin bucuria pe care o arată în realizarea lucrării lui Dumnezeu. La urma urmei, a-I sluji cu bucurie este o poruncă, și oricine Îl iubește, Îi este rob (Psalmi 100:2).

Cine nu se supune poruncii de a sluji Celui Preaînalt cu bucurie să se cerceteze pe sine, pentru că poate este în afara planului sfânt și, atunci, vrăjmașul îl poate lovi.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares



Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!