Mesajul zilei

19/09/2022 - ÎNVĂȚĂTURILE DOMNULUI SUNT DREPTE PE VECIE

Învăţăturile Tale sunt drepte pe vecie: dă-mi pricepere, ca să trăiesc!

Psalmi 119.144

Orice om mântuit trebuie să înțeleagă că Dumnezeu așteaptă mai mult de la copiii Săi decât pur și simplu să-i audă spunând că sunt mântuiți. El vrea ca ei să aibă parte de natura și puterea Lui. Pentru ca acest lucru să se întâmple cu adevărat, Domnul le trimite învățătura Sa. Înțelegând ceea ce spune El despre membrii Trupului lui Hristos, ei se vor putea bucura întotdeauna de ajutorul Lui. Fiecare afirmație a Celui Preaînalt despre noi poartă cu ea neprihănirea Sa.

Isus a spus că omul va trăi prin fiecare cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu (Matei 4:4). Prin urmare, lărgindu-ne înțelegerea despre ceva ce este scris, aceasta este o învățătură a Domnului în legătură cu ceea ce El ne-a pregătit pentru a trăi prin Cuvântul Său. Așa că trebuie să credem în El, pentru că în acest fel punem în acțiune neprihănirea care însoțește o astfel de revelație. Astfel, puterea sfântă împlinește promisiunea Scripturii.

Dacă fiecare învățătură a Celui Preaînalt aduce cu ea neprihănirea Sa, atunci cu cât El dezvăluie mai mult ceea ce ne aparține, cu atât vom trăi mai bine. Însă, dacă ne îndoim de ceea ce spune El și nu cerem ca acel lucru să ni se întâmple, vom rămâne fără binecuvântări. A nu primi ceea ce ne spune Cel Atotputernic este ca și cum nu am vrea ca puterea sfântă să lupte pentru noi. Ori, fără ajutorul Domnului, vom fi învinși.

Importanța priceperii este mare, pentru că fără ea nu vom ști ce să facem pentru a realiza ceea ce ni s-a spus. Astfel, revelația va fi practic fără valoare, pentru că fără puterea focului de a lupta împotriva forțelor răului sau de a lua în stăpânire ceea ce ne aparține, ce fel de bine ni se va întâmpla? Nici unul! Fie ca Dumnezeu să ne dea priceperea necesară pentru ca să trăim așa cum El dorește.

Când înțelegi mesajul și ce trebuie să faci pentru a ți-l însuși, poți considera lucrarea vrăjmașului încheiată. Domnul nu ne-ar spune niciodată nimic care să nu fie adevărul deplin. Acesta este modul în care cei din vechime au obținut promisiunile, au primit binecuvântările și au slujit lui Dumnezeu într-un mod exemplar. Tot la fel, Îi vom plăcea și vom vedea slava Lui în toate cererile noastre.

Pentru aceasta, trebuie să fim atenți la ceea ce ne spune Domnul, căci, la urma urmei, neprihănirea învățăturilor Sale este veșnică. Deci, chiar dacă tot Iadul se adună pentru a ne face de rușine și a ne ține captivi, nu trebuie să ne temem de minciunile lui. Dimpotrivă, trebuie să rămânem fermi în credință, căci la sfârșitul tuturor relelor, ne vom umple gura de râsete și de bucurie înaintea lui Dumnezeu. Este imposibil ca Tatăl să mintă sau să nu răspundă credinței noastre puse în El (Numeri 23:19).

Oricine acționează sub revelația Domnului va realiza tot ceea ce spune El. Pe de altă parte, cei care nu-I acordă atenție nu vor primi nimic.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares




Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!